Ga je verhuizen? Deze tips helpen je op weg!

Verhuizen, het kan soms zo stressvol zijn. Kijk maar naar de Meilandjes. Zij lijken wel een patent op verhuizen te hebben. Even alle gekheid op een stokje. Verhuisdozen inpakken, breekbare spullen scheiden van de rest en zware meubels sjouwen; met een slechte voorbereiding kan dit best wel rampzalig verlopen. Reden te meer om voorzichtig, maar bovenal goed voorbereid aan de slag te gaan. In dit artikel hebben we daarom een aantal belangrijke verhuistips voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Werp een kritische blik op je inboedel

Het kan best wel overweldigend zijn om al je spullen in te pakken. De garderobe van de gemiddelde vrouw puilt al uit van de kleding, laat staan hoe het gesteld is met de rest van de inboedel. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de garderobe van een vrouw vaak al een verhuisproject op zich is, nietwaar? Maak het jezelf daarom een beetje makkelijker. Welke kleding draag je nog en waar wil je afscheid van nemen? Deze spullen kun je dan naar een vintage winkeltje brengen waar iemand anders de kleding een tweede leven kan geven. Dit scheelt jou ook weer inpakwerk! Dit geldt trouwens ook voor de rest van de inboedel. Welke spullen wil je niet meer hebben? Als je deze spullen weggeeft, verkoopt of wegbrengt naar de vuilstort, scheelt jou dat weer gesjouw.

Investeer in verhuismaterialen

Maak een actieplan met een checklist per kamer van hoe je de spullen gaat ordenen en inpakken. Welk verhuismateriaal en benodigdheden kun je goed gebruiken? Opvulmateriaal komt goed van pas bij het inpakken van breekbare spullen, zoals bijvoorbeeld servies. Een meubelhondje is daarentegen weer super handig om zware meubels te verplaatsen. Oh, en heb je al aan pakdekens kopen gedacht om de inboedel tijdens transport te beschermen? Bij Kortpack kun je verhuisdekens en allerhande verhuisaccessoires bestellen. Bestel je op werkdagen voor 15:30 uur, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verstuurd. Komt dat even goed uit!