Met flirten op de werkvloer bereik je meer

Flirten op de werkvloer komt vaak voor. Logisch eigenlijk, want het is niet enkel een seksueel getinte tool, flirten is zoveel meer! Het is een manier om écht contact te maken en het beste uit jezelf te halen. Daarom moet iedereen volgens Angelique van ‘T Riet meer flirten, ze vertelt er alles over in een inspirerende TedX-talk en wij delen alvast vijf tips die je vanaf nu wil toepassen.

Wees zelfbewust
We zijn geneigd om ons op de buitenwereld te richten en dit maakt het lastiger om met jezelf bezig te zijn. Terwijl je júíst met jouw kracht naar buiten wilt treden. Voordat je gaat flirten is het daarom belangrijk om jouw sterke kanten te ontdekken. Zijn het je lachende ogen, je overtuigende stem of je enorme kennis. Weet waarmee jij een ander kunt boeien en gebruik deze tool! Iedereen heeft een talent, als jij de jouwe nog niet ontdekt hebt, wordt het hoog tijd.

Oordeel niet te snel
Iedereen heeft een mening en dus een oordeel. Dit is niet verkeerd maar het blokkeert creativiteit en openheid. Probeer daarom bewust om te gaan met jouw oordeel en leef vrijer, sta open voor dingen die anders zijn en mensen die het helemaal anders doen.

Zorg voor een open houding
Wil je écht contact maken met iemand? Neem dan een open houding aan… kijk de persoon in kwestie aan, spiegel elkaar en laat doorschemeren dat je hem of haar leuk vindt. Wees duidelijk want een ander kan niet raden wat jouw intenties zijn.

Zoek verbinding
Je kunt je openstellen maar echt contact vindt pas plaats om het moment dat de ander zich ook openstelt. Het is tweerichtingsverkeer en om je met iemand te verbinden moet je je hart openstellen. Pas als je iemand toelaat kunnen er mooie dingen ontstaan en oordelende gedachten houden ons vaak tegen om deze verbinding op te zoeken.

Handel met intuïtie
Iedereen heeft een intuïtie en kan deze gebruiken. Als je aanvoelt wat een ander nodig heeft, is dit een superkracht! Al betekent dit niet dat je alleen maar moet geven, nemen is ook een kunst! Sta open voor wat een ander jou te bieden heeft en wees zelf ook gul.