Advertorial

Wij kunnen niet zonder deze zondagse rituelen in de winter


Zondag is mijn lievelingsdag. Het is stil in Amsterdam, we hebben de hele ochtend voor onszelf om samen te genieten. We hebben daarom een zondagsritueel bedacht. We nemen extra veel tijd voor het ontbijt en lekkere koffie. Ontbijt is het belangrijkste maal van de dag. Belangrijk, en daarom doen wij ‘m op zondag extra uitgebreid. Meestal eten we scones of een MEGA lekkere croissant met kaas, bacon en mosterd. Een zelfgemaakte Latte Macchiatto van Douwe Egberts erbij, niks meer aan doen. Yum!

Doordeweeks leven we haastiger dan in het weekend en uitgebreid ontbijten schiet er dan bij in. Vaak check ik met een half oog mijn email en júíst daarom laat ik in het weekend mijn laptop dicht. Ik blader liever door een tijdschrift of maak eindelijk tijd voor een goed boek. Rituelen die ik van vroeger heb meegekregen, toen was zondag ook al zo’n ‘rommeldag’. Het huis rook altijd naar koffie van Douwe Egberts en als kind at ik eindeloos veel koekjes die daarbij op tafel kwamen (vroeger dronk ik nog geen koffie).

koffie moment

Die koekjes probeer ik tegenwoordig te laten maar soms… Soms willen we nog even in oude gewoonten vervallen. Oude liefde roest namelijk oprecht niet en vooral niet als het om snacken en gezellig samen genieten gaat. Meestal hebben we wel iets in huis. Bij een romige Latte Macchiatto van Douwe Egberts is het extra lekker met een stuk chocolade of koek. Dit moment van een lekkere verwenkoffie met een koek erbij, is voor mij echt een moment op de dag dat ik in alle rust kan genieten van de kleine en bijzondere dingen in het leven.

koffie

De rest van de dag vult zich met mijn twee meest favorieten winter-bezigheden: rommelen in huis en uitgebreid koken. Er gaat, tijdens zo’n pracht van een winterdag, niks boven een goed maal. Vanaf een uurtje of drie gaat er ook een goede fles wijn open. Ik ben oprecht een mega-sucker voor dit soort thuisblijf dagen. Soms komt er volk over de vloer maar net zo lief kroelen we de hele dag met z’n tweeën. Nu heb ik uitgebreid geschreven wat mijn zondag-ritueel is, maar ik ben ook nieuwsgierig naar jouw zondag ritueel? Hoe breng jij het liefste je zondag door?

koffie Douwe Egberts