Enfait kookt: avocado’s met ei en kaas uit de oven
Op de redactie zijn we dol op avocado’s. Tijdens de lunch worden er dan ook regelmatig lekkere salades en broodjes met avocado gegeten. Avocado eet ik persoonlijk nooit warm, behalve als ik een tosti met avocado, rucola en hüttenkäse eet (aanrader). Afgelopen week verraste Annemarie Florine en mij tijdens de lunch met deze overheerlijke avocado’s uit de oven. En dames, ik kan jullie verzekeren: dit willen jullie ook eten! En wel ASAP!
Lees ook: Hotspot: breakfast party bij Mr. Porter in Amsterdam
Wat heb je nodig?
1. Avocado(s)
2. 2 eieren
3. (Geiten)kaas
4. Peper
Zo maak je het!
Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vervolgens halveer je een avocado en haal je de pit eruit. Hol de delen waar de pit heeft gezeten een beetje verder uit met een theelepel. Daarna doe je in beide avocado delen een eidooier met een klein beetje eiwit. Vervolgens strooi je wat (geiten)kaas over de avocado’s en stop je de avocado’s voor twintig minuten in de oven. Als de avocado’s klaar zijn, kun je er nog een beetje peper over doen en smullen maar!
Lees ook: Deze 20 ingrediënten zouden standaard in je keuken moeten liggen