Energieblokkades in je aura: wanneer er negativiteit aan je kleeft

Energieblokkades in de aura komen vaker voor dan je denkt. Het is ingewikkeld. Veel mensen begrijpen het niet… maar als je het wel begrijpt, kun je jezelf bevrijden van negatieve energie en blokkades. Wil jij je goed voelen en bewust leven? Dan is het belangrijk dat er voldoende energie je lichaam instroomt, dat er geen energie lekt en dat de energie in de juiste banen stroomt. Als dit niet het geval is dat kun je je ‘gevangen’ voelen in je eigen lijf. Eigenlijk voelt het alsof je niet meer vooruit gaat en stil blijft staan. Hoe hard je het probeert… je komt geen stap verder en je hebt geen idee waar dat eigenlijk door komt.

Herken jij dit? Dan kan het zijn dat je doormiddel van “energiekoorden” energetisch verbonden bent aan een herinnering, persoon of situatie. Koorden hebben een positieve functie, maar kunnen ook negatief uitpakken. Een onzichtbaar web van energie verbindt ons met de mensen om ons heen. Als je veel met een persoon samen bent, is de kans groot dat jullie energievelden ‘samensmelten’. Je bent met elkaar verbonden doormiddel van koorden. Meestal op een positieve manier maar het kan ook zijn dat iemand misbruik van je heeft gemaakt, dat iemand je vertrouwen heel erg heeft beschadigd of dat iemand over je leven wilde heersen. In het ergste geval heb je te maken gehad met een narcist. In dit geval merk je dat hij of zij je leven nog steeds beïnvloed, zelfs als je fysiek geen contact meer hebt. Als je niet vooruit komt is de kans groot dat deze persoon zich nog steeds voedt met jouw energie. Om dit ongedaan te maken moet je de energiekoorden doorsnijden, alleen op die manier kun je jezelf écht bevrijden. Je hebt twee mensen nodig om een koord te vormen, maar slechts één om het door te snijden.

Blijf niet hangen in het verleden
In een relatie, of deze nu liefdevol, vriendschappelijk of collegiaal was, kunnen dingen mis lopen en dan komt er een breuk. Eigenlijk maakt het niet uit wie z’n schuld het was maar het gevoel dát het mis is gegaan is miserabel en vreet energie. Probeer jezelf niet in een slachtofferrol te plaatsen maar leer van de situatie en ga door met je leven. Zelfs als iemand je geestelijk misbruikt heeft, als iemand bewust al jouw energie probeerde af te pakken. In feite heb je dit namelijk zelf toegelaten. Er zijn genoeg mensen die ‘zuigen’ en geen energie teruggeven. Dit soort types trek je uiteindelijk zelf aan, je geeft je graag over en bent bang om ‘nee’ te zeggen. Bedenk jezelf: wat is jouw aandeel? Wil je echt van die energieverbinding af?

Je kunt energiekoorden zelf doorsnijden
Het klinkt een tikkeltje zweverig en dat is het ook. Energetische koorden doorsnijden doe je doormiddel van visualisatie, je hebt dus flink wat inbeeldingsvermogen nodig. Zorg ervoor dat je jezelf op je gemak voelt, brand kaarsen en salie (dit heeft een reinigende werking). Visualiseer het koord tussen jou en degene die energie zuigt. Snijd dit koord denkbeeldig door met een mes of knip het door met een schaar. Als je dit hebt gedaan moet je jouw koord op iets positiefs richten, op de zon of in de aarde. Beeld jezelf in dat je je ziel weer terugkrijgt en dat je omringt bent met positiviteit in de vorm van licht of bloemen. Scherm jezelf af tegen negatieve energie.