De eerste volle (wolf)maan van 2020

Vandaag, vrijdag 10 januari staat de eerste volle maan van 2020 aan de hemel. En niet alleen dat: er is ook een maaneclips! De volle maan is het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. De energie van de maan is voelbaar en HSP’ers kunnen maan extra goed voelen. Slapenloze nachten, onrust in het lijf, emotionele gevoelens en verwardheid zijn veelgehoorde verschijnselen.

Deze eerste wolfmaan staat in het van loslaten. Om oude patronen, angst, afgunst, jaloezie, onzekerheid, boosheid en verdriet achter je te laten. Dit gaat niet vanzelf: je moet eerst écht voelen en weggestopte gevoelens naar boven halen. Pas als ze er zijn, kun je ze loslaten. Dit zorgt voor een innerlijke strijd want enerzijds wíl helemaal niet oog in oog komen te staan met deze nare gevoelens. Je hebt ze niet voor niets al die tijd weggestopt.

Maan in Kreeft
De maan staat in het sterrenbeeld Kreeft. Dit maakt het loslaten nog gecompliceerder. Kreeften zijn namelijk gevoelig en emotioneel. Connecties met andere gaan diep en gebeurtenissen in het leven zijn vaak diepgeworteld. Het oude vertrouwde is een veilige haven voor de zachte Kreeft. Enerzijds zorgt de invloed van Kreeft ervoor dat we meer in contact zijn met onze gevoelswereld, anderzijds is loslaten lastig.

Onderneem actie
Hoe moeilijk het ook lijkt, dit is hét moment om actie te ondernemen. Vooral omdat er ook sprake is van een maaneclips waarvan de sterke energie alles in beweging brengt. Gebruik deze kracht om dingen achter je te laten. Wanneer je een deur sluit, openen er nieuwe deuren. Wanneer je oude patronen en gevoelens loslaat, komt er ruimte voor nieuwe ervaringen. Het is tijd om je oude leventje achter je te laten waardoor er ruimte komt voor persoonlijke ontwikkeling. 2020 is het jaar voor verandering! Omarm deze energie en doe er je voordeel mee.