De eerste nieuwe maan van 2019: cocoonen of klaar voor een nieuwe start?

De Nieuwe Maan keert altijd terug en is gerelateerd aan de toekomst. Tijdens de nieuwe maan hebben we te maken met energie waardoor we geneigd zijn om dromen om te zetten in werkelijkheid. In de eerste week van januari is de nieuwe maan ideaal om voornemens om te zetten in daden. Vandaag, zondag 6 januari is het nieuwe maan. De zon en de maan komen tegelijk op en gaan gelijktijdig weer onder. Ik vind het een donkere dag en merk niks van de energieboost die de nieuwe maan normaal gesproken met zich meebrengt.

Gek? Welnee. Ik kwam de volgende inspirerende woorden van Havilah Cunnington tegen:

She believed
She Could
____________

But she was tired

… so she rested and you know what? the world went on and it was okay. she knew she could try again tomorrow.

Tijdens de eerste nieuwe maan van 2019 heb ik zin om te cocoonen, om binnen te blijven. Ik rust en laad mezelf op. Sommige mensen starten het nieuwe jaar vol energie en hebben een enorme kickstart. Anderen kwakkelen 2019 in. Er is geen goed of fout als je maar naar je lichaam en geest luistert. Wil je net als ik cocoonen? En toegeven aan de koude winterdagen die je het liefste onder een kleedje op de bank doorbrengt? Good for you! Waardeer jezelf. Waardeer je lichaam. Waardeer je meridianen waar jouw energie doorstroomt. Waardeer je mind! Je merkt vanzelf wanneer je weer energie hebt om dingen te doen.

Nieuwe maan in steenbok
De eerste nieuwe maan van 2019 staat in het aardse teken steenbok. De steenbok staat met beide benen op de grond, is serieus, betrouwbaar, kalm en een harde werker. Steenbokken willen veel bereiken in het leven en hebben altijd plannen. Wat de steenbok minder snel laat blijken is zijn emotionele kant en daarbij komen wel eens depressieve gevoelens kijken.

Zonsverduistering
Ben je vermoeid? Voel je je somber? Heb je een griep onder de leden? Dan kan het zijn dat deze gevoelens door de zonsverduistering versterkt worden. Je duikt als het ware dieper je onderbewustzijn is. De vermoeidheid die er nu uitkomt, creëert ruimte voor een nieuwe start. Zoals ik het al omschrijf: geef toe aan vermoeidheid, jij voelt wat het beste is.

Nieuwe maan en Neptunus
Deze nieuwe maan staat in relatie tot Neptunus, de planeet van dromen en creativiteit. De invloed van Neptunus kan je gevoeliger en intuïtiever maken, nog een reden waarom sensitieve personen behoefte hebben aan cocoonen. Na de drukte van kerst en oud & nieuw heb je even genoeg van mensen om je heen en de vele prikkels die daarbij komen kijken. Je mag je zorgzaamheid en sensitiviteit even op een laag pitje zetten als je daar behoefte aan hebt. Júíst om op te laden. In de stilte heb je zeeën van tijd om te dromen en je spirituele kant te ontplooien. Wanneer je er klaar voor bent, heb je weer voldoende energie om hier iets mee te doen!