Kies voor een van deze duurzame stijlen in je badkamer

Toe aan een renovatie van de badkamer in huis? Je hebt tegenwoordig keuze uit tal van verschillende stijlen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een tijdloze betonlook badkamer. Deze stijl heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen omdat het minimalistisch en strak is.

Met een betonlook voorzie je de badkamer van een stoer design en laat je de omgeving zijn ruimtelijke uitstraling behouden.

Zeker in een badkamer is dat fijn, daar deze ruimte in veel woningen relatief klein is. Het gebruik van de verschillende natuurlijke materialen in een betonlook badkamer geeft de ruimte een hele sfeervolle uitstraling. Er zijn tal van verschillende manieren om invulling te geven aan zo’n ruimte.

Tip: kijk online eens naar blogs over de badkamers van Brugman, of kijk rond op een platform als Pinterest. Je vindt er talloze voorbeelden van compleet ingerichte badkamers. Het geeft een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt en de wijze waarop combinaties van kleuren en materialen een ruimte karakter geven.

Aan de slag met een luxe, chique ogende badkamer

Niet alleen de betonlook is momenteel populair. Kijk ook eens naar de design badkamer, gekenmerkt door een luxe en chique stijl. In dit type badkamer wordt veelal gebruik gemaakt van donkere materialen, bij voorkeur natuurlijk van aard. Denk aan materialen als graniet en composiet.

De donkere materialen worden gecombineerd met goudkleurige details, wat naadloos aansluit op de luxe stijl van een design badkamer. Het geeft je het gevoel dagelijks wakker te worden in je eigen hotel. Wie wil dat nou niet? Voeg kleur aan de inrichting toe door te werken met enkele grote kamerplanten. Let er hierbij op, dat niet iedere plant geschikt is voor het gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Badkamers met een marmerlook tegel

Een derde optie voor jouw nieuwe badkamer: een industriële look met een marmerlook tegel op de wand. De marmerlook tegels geven de badkamer een fraaie, ietwat speelse uitstraling.

In combinatie met stoere zwarte accenten maakt dit het een feestje om je dag in deze badkamer te beginnen of eindigen. De zwarte accenten voeg je toe door te kiezen voor een zwarte kraan bij de wastafel, een zwarte regendouche en bijvoorbeeld een zwart frame voor de glazen wand naast de douche. Waar je de wanden van marmerlook tegels voorziet, kun je op de vloer kiezen voor donkergrijze of volledig zwarte tegels.