Must-read: duurzaamheid zonder geitenwollensokken touch

Duurzaamheid, sustainability, wat je wil. Alles behalve iets wat komt en ook weer gaat. Steeds meer merken, media en mensen willen zich inzetten voor een betere wereld, op welk vlak dan ook. HOORAY! We lijken met elkaar steeds meer de druk te voelen dat er nu écht iets moet veranderen. Er is zelfs een waar trendrapport: ‘The new sustainability: regeneration’ samengesteld. Voor iedereen die in meer of mindere mate iets met duurzaamheid wil doen of er iets over wil leren, is dit een must-read rapport. Er gaat een groene, toffe wereld zonder per se saai en suffig te zijn voor je open!

Duurzaamheid is here to stay

In het trendrapport van The Innovation Group is de toenemende behoefte aan duurzaamheid onderzocht. Zij hebben gezien dat er dit jaar een recordaantal bosbranden en hittegolven zijn geweest. Hoe lekker onze subtropische zomer ook was, ergens voel je aan je wateren dat het voor Nederlandse begrippen niet oké was. Volgens de onderzoekers is er geen twijfel mogelijk dat wij mensen voor deze ellende verantwoordelijk zijn. Onze planeet minder kwaad doen, blijkt alleen niet langer voldoende…Volgens de onderzoekers ligt de toekomst van duurzaamheid in ‘regeneratie’. Eigenlijk een moeilijk woord voor het aanvullen en herstellen van wat we hebben verloren, en bouwen aan maatschappijen waarmee we onze planeet weer een positieve boost kunnen geven.

Het macro trendrapport focust zich op de toekomst van duurzaamheid met daarbij specifieke aandacht voor de pijlers ‘sociaal’, ‘milieu’ en ‘economisch.’ Lees o.a. over the new mindful consumer, sustainable tech, positive retail en restorative activities. Kan je vertellen, SUPER interessant als je op een zeer professionele manier in no time bij wil zijn wat de ins en outs op duurzaamheidsgebied zijn. Het rapport kan je via deze site downloaden.

The new sustainability - duurzaamheid

Photo credits: The Innovation Group by J. Walter Thompson Intelligence.