Droogbloemen in je interieur verwerken

Droogbloemen zijn een ware trend. In een woonmagazine, woonwinkel of tijdens het scrollen op Instagram. Je kan eigenlijk niet om de droogbloemen heen. En dat is helemaal niet zo gek! De bloemen zien er niet alleen sfeervol uit, ze zijn ook nog eens onderhoudsarm. Hoe verwerk je gedroogde bloemen in je interieur, en nog leuker hoe maak je zelf een boeket van droogbloemen?

Ga voor een mooie vaas
De makkelijkste manier om droogbloemen te verwerken is in een mooie vaas. Je kunt kiezen voor een boeket of enkele losse pluimen. Zet de vaas neer op een bijzettafel, nachtkastje of op een wandplank. Zo kun je er ook voor kiezen om enkele vazen met elkaar te combineren. Het fijne aan gedroogde bloemen is dat ze minstens een half jaar kunnen blijven staan. Er hoeft geen water aan te pas te komen. Het enige waar je op moet letten is, dat de bloemen niet vol in de zon staan. Droogbloemen kunnen namelijk wel verkleuren.

Droogbloemen in een lijstje
Kan de muur wel wat extra’s gebruiken? Ga dan voor een echte eyecatcher en kies voor ingelijste droogbloemen. Het leukste is om meerdere lijsten met verschillende droogbloemen met elkaar te combineren. Er zijn kant-en-klare lijsten met droogbloemen te koop, maar niets leuker om de decoratie zelf te maken. Ga je zelf een lijst met droogbloemen maken? Je hebt dan de keuze uit transparante lijsten, maar ook enkele simpele fotolijsten volstaan. Bij de fotolijsten kun je het karton in een leuke kleur spuiten. Plaats dan de gedroogde bloemen tussen het glas en de lijst.

gedroogde bloemen

Ophangen van de droogbloemen
Een andere manier om de wand op te leuken is door het ophangen van droogbloemen. Denk aan krans van droogbloemen of de bloemen gewoon direct tegen de muur. Naast een krans kun je ook zelf aan de slag. Haal een mooie tak uit het bos en laat de tak
drogen. Aan de tak kun je op meerdere plekken een bos droogbloemen bevestigen. Hang de droogbloemen hierbij op de kop. De tak kun je dan met een touw bevestigen aan de muur.

Zelf droogbloemen maken
Als je toch aan de slag bent gegaan met de DIY’s, kun je natuurlijk ook zelf de droogbloemen maken. Het makkelijkste is om de bloemen in een dik boek te stoppen, en het boek onder een stapel boeken neer te leggen. Na enkele weken zijn de bloemen goed
gedroogd en kun je ermee aan de slag.

Ook bloemen uit een vers boeket kun je drogen. Zorg er dan wel voor dat je het onderste gedeelte van de tak afknipt. De tak heeft namelijk in het water gestaan en kan gaan rotten als je dit gedeelte niet hebt weggehaald.

Makkelijke bloemen om zelf te drogen:
● Eucalyptus
● Lavendel
● Rozen
● Gipskruid
● Hortensia
● Pampasgras

Naast bloemen is het ook mogelijk om het blad van kamerplanten te drogen. Het blad van kamerplanten is vooral geschikt om in te lijsten. Als boeket is gedroogd blad van kamerplanten niet zo geschikt. Met name het blad van een Varen, Philodendron en
palmbladeren zien er goed uit.

Lees ook: dit is wat een uur wandelen in de buitenlucht met je doet.