Drie verrukkelijke drankjes die koningsdag kleuren

Nu Koningsdag weer voor de deur staat, hebben wij een lijstje met onze favoriete drankjes voor je klaarstaan. Of je nu kiest voor een non-alcoholische versnapering of juist voor drank mét alcohol, deze drankjes komen inclusief een oranje tintje. Nu alleen nog hopen op een zonnige dag en het is feest!

AIX Rosé

aix

Wijndomein Domaine de la Grande Séouve van wijnmaker en eigenaar Eric Kurver ligt op de glooiende heuvels van de Provence in Zuid-Frankrijk. Hier maakt het team van Maison Saint Aix sinds 2009 de gerenommeerde AIX Rosé van de druiven cinsault, syrah en grenache. De rosé is al dertien jaar lang favoriet tijdens zomerse picknicks, mondaine lunches, spetterende feesten en uitgebreide diners. AIX is a great rosé for great places en laten we Koningsdag dit jaar groots vieren met AIX Vintage rosé. De vintage van 2021 is een pure, zalmkleurige – of oranje, net wat je erin ziet! – wijn met een delicate neus van bloesem, perzik, citrus en hints van rood fruit. Echt een wijn om van te genieten als een royal.

Peachtree

peachtree

Peachtree is er voor party peaches: mensen die zelf het feestje zijn. Dit drankje is dit jaar de ultieme Koningsdag cocktail on the go. Want het blikje is makkelijk om mee te nemen. Thuis is de verfrissende perzik cocktail met maar 93kcal en 4.5 % alcohol overigens net zo lekker. Je maakt hem met 40ml Peachtree, 100ml Bruisend water en een beetje sap van een limoen. Bekijk het recept en how to video : https://www.theoriginalpeachtree.com/recipes/fizzy-peachtree/ 

Crodino

crodino

Toch liever een non-alcoholisch alternatief? Dan is Crodino de ultieme Koningsdag drink. Dit Italiaanse aperitief maakte jaren geleden al furore maar verdwijnt toch steeds weer naar de achtergrond. Zonde. Want het is een heerlijk, dorstlessend drankje en wij vinden het nog beter smaken met een beetje ijs en bruiswater. Zo doe je ook langer met je – toch wel kleine – flesje.