Drie manieren om je gelukkigste zelf te zijn

Gelukkig zijn, willen we dat niet allemaal? Al is dit soms best lastig in een wereld vol verwachtingen, meningen en idealen. Toch zijn er drie simpele dingen die jij vandaag al kunt doen om een gelukkiger en blijer mens te worden. Benieuwd? Lees snel verder!

Dit artikel gaat niet over wat gelukkig precies is. Dat bewaren we voor een ander moment. Veel belangrijker is, hoe kunnen wij je NU blijer maken? Ik vermoed dat je op dit artikel hebt geklikt, omdat je wel wat meer positiviteit kunt gebruiken. Om wat voor reden dan ook. Nou meid, je bent aan het juiste adres!

De volgende drie tips zijn elke dag toe te passen, waar je ook bent. Handig toch? Dus als je op je werk zit en je hebt een klote meeting; pas je deze tips toe. Een bad hair day? Pas je deze tips toe! Een moeilijke week waarin alles je lijkt tegen te zitten? You get the picture…

Tip 1: Mindfulness en mediteren

Ulgh horen we dat niet overal en van iédereen? Ja dat zou best kunnen. En weetje waarom? Omdat het ook echt helpt! Voor iedereen die nog steeds denkt dat mindfulness en/of mediteren iets is voor mensen in een mind life crises of geitenwollen sokken types; Think again. De twee staan namelijk voor niets meer en niets minder dan voor het terugkomen naar je eigen “ware” ik.

Klinkt vaag? Snap ik. Maar zijn we niet allemaal opzoek om te ontdekken wie we nu eigenlijk écht zijn en wat we nu eigenlijk écht zelf willen in het leven? Wat houdt je dan tegen om het gewoon eens een keer te proberen? De app Headspace is gratis te downloaden en duurt niet langer dan 10 minuutjes per dag. Buiten het feit dat het ontzettend goed is tegen stress, zorgt mediteren ook nog eens voor dat je beter gefocust bent een meer empathisch vermogen creëert (wauw).

Tip 2: Stel een alarm in voor je Social Media time

We zitten met z’n alleen elke dag wel een paar keer per dag op Social Media. Sterker nog, waarschijnlijk veel langer en vaker dan je denkt (en zou willen). Prima toch, zou je misschien denken. Maar überhaupt te lang en te vaak leven in een online wereld is niet gezond. Zeker niet als je ‘echte’ wereld gaat draaien om Social Media.

Ja ook jij doet daar aan mee. Wij allemaal hebben heus weleens nagedacht over de perfecte Instagram post en nieuwe Facebook profielfoto. Waar we die zouden schieten, hoe en met wie. Daarna uiteraard nog even bewerken en hoppa! Eens zien hoeveel likes er binnen stromen…

En dan heb ik het nog niet eens over de gesprekken die je niet in het echt voert, omdat je zoveel tijd op Social Media zit. In plaats van een koffietje doen, vertellen we liever hoe het gaat via Facebook Messenger. Of in een openbare post op Instagram. En alles gaat natuurlijk altijd per-fect! Ook als je eigenlijk super erg baalt van je lover, je baan of je bestie…

Daarom is het goed om jezelf elke dag af te sluiten van deze gekke online wereld en wat meer in de echte wereld te gaan leven. Dus probeer eens je alarm te zetten. Elke dag een uur online en that’s it. Eens zien hoe moeilijk dit gaat zijn…

Tip 3: Speel het ABC spel

Het watte spel? Het ABC spel! Het is een woordspel wat je alleen kunt spelen op elk moment en op elke plek. Je speelt het namelijk in je hoofd. Het enige wat je hoeft te doen, is bij elke letter van het alfabet iets te bedenken wat je vrolijk maakt. Simpel toch? En het zorgt direct voor instant  geluksgevoelens.

Bron:
Red

Lees ook: Blijf niet hangen in een baan waar je niet blij van wordt