Door deze wellness trends heb jij 2017 overleefd

In 2017 was iedereen bezig met ‘zijn’. Beter voor jezelf zorgen, slow living en aandacht voor het nu maakten van 2017 een bijzonder zorgzaam jaar. Meer dan ooit namen we tijd om te mediteren of grepen we naar voedingssupplementen. Deze 9 trends creëerde een beter jaar voor jezelf.

Mediteren
Mindfulness is overal. Op televisie, op kantoor, in ziekenhuizen en in jouw vriendengroep. Mediteren won aan populariteit en zelf jouw tachtigjarige buurman weet tegenwoordig wat het nut is van een paar minuten stilte. Mentale fitheid was nog nooit zo belangrijk in een tijd waarin prikkels van buitenaf zoveel stress veroorzaakten. Als tegenhanger van het o zo populaire ‘mindfulness’ zien we steeds vaker ‘mindlessness’ verschijnen. Daarover later meer.

Gezond buiten de deur eten (of afhalen)
Vroeger at je je bij de Chinees als je buiten de deur iets ging halen, tegenwoordig heb je verse soepen, gezonde salades en bowls vol superfood. Voor een gezond maal hoef jij de deur niet meer uit!

Esoterische healing
Deze vorm van healing gebeurt vanuit je ziel. Via bijna niet voelbare aanrakingen en de aanwezigheid van energievelden komt jouw energie weer vrij en voel je je fitter.

Het ketogene dieet
Als het lichaam vetten gebruikt in plaats van glucose dan wordt dit ketose genoemd. Dit wordt bij het ketogene dieet gestimuleerd door de inname van koolhydraten sterk te verlagen. De vetten worden verhoogd. Dit voedingspatroon met een hoog aantal vetten gecombineerd met weinig eiwitten en koolhydraten zou zorgen voor flink wat minder kilo’s.

Body positivity
Omarm je schoonheid. Omarm je lelijkheid. Omarm eigenlijk alles aan jezelf… is dit een trend?

Matcha
Matcha is een groen poeder gemaakt van gemalen theeblaadjes uit Japan. De smaak is heel eigenaardig, een tikkeltje zoetig ook. Het drinken van matcha thee zorgt voor ontspanning en alertheid. Matcha zit bomvol antioxidanten én bevat het unieke aminozuur L-theanine. Hier wordt de mens gezond van en daarom grepen we massaal naar het groene goedje! Er openende zelfs een matcha bar zijn deuren in de Amsterdamse Pijp!

Je lichaam bevriezen
Door jouw lichaam aan extreem koude temperaturen bloot te stellen, herstel je het lichaam in slechts 3 minuten. Hierdoor activeert het biologische regeneratieproces en wordt je immuunsysteem versterkt. Oh.. het zou ook de vetverbranding stimuleren: dus hop! Die vriescel in!

Familie opstellingen
Ingewikkelde familiesystemen kunnen zorgen voor bepaalde patronen in jouw leven. Als jij weet op welke plek in de fontein jij staat, kun je deze patronen doorbreken. Afgelopen jaar interviewde ik Els van Steijn over familie opstellingen en wat deze betekenen in ieders leven.

Alcoholvrije feesten
Het draait immers niet meer alleen om drank of dronken worden. Feesten doe je om samen te zijn met de medemens. Alcohol is vergif en wordt daarom steeds vaker verbannen op partijtjes. Zo kun je de dag nuchter beginnen tijdens een ochtend rave. Dit dansfeest begint om zes uur in de ochtend en gaat door tot een uurtje of negen, dan vertrekt iedereen naar z’n werk.

Kurkuma
Een kurkuma late, kurkuma cake of kurkuma in je soep. Kurkuma (geelwortel) is gezond door het stofje curcumine en wordt steeds vaker gebruikt als superfood. Kan absoluut geen kwaad lijkt ons! Vooral het feit dat het de groei van vetcellen remt klinkt als muziek in de oren! Maar het werkt ook ontstekingsremmend en het vermindert insuline-resistentie.