Dit zegt jouw sterrenbeeld over wat voor soort vriendin jij bent

Iedereen is anders in een relatie. De een is grappig, de ander gevoelig en de ander perfectionistisch. Het blijkt dat je sterrenbeeld veel zegt over wat voor soort vriendin jij bent. Ben jij bijvoorbeeld degene die het voortouw neemt? Of heb je het niet eens door als iemand met je flirt?

Waterman: het onafhankelijke type
“Is er iets” krijgt de waterman waarschijnlijk met grote regelmaat te horen. Er is niks. Echt niet… de waterman heeft gewoon ruimte nodig. Watermannen zijn zorgzaam en zo loyaal als wat maar ze hebben geen tijd en zin in onzinnigheden. Je moet een waterman ook niet over de zeik helpen want dan is het meteen klaar. In bed zijn ze overigens niet zo snel klaar… ze houden wel van een vrijpartij.

Vissen: het gevoelige type
Oh, lieve, gevoelige vissen. Het zijn gepassioneerde partners die veel liefde hebben om te geven maar die ook veel liefde terug verwachten. Zoveel dat het voor de ander benauwd kan worden. Vissen komen het beste tot hun recht als ze een partner aan hun zijde hebben die hun creatieve kant waardeert. Dan kunnen ze iemand goed laten voelen. De negatieve kant van een vis is dat ze wel eens naar de andere kant zwemmen als je begrijpt wat ik bedoel. Als je ze dan terug in de kom neemt, omdat ze zweren om nooit meer vreemd te gaan, doen ze het nog een keer.

Ram: het eerlijke type
De ram houdt niet van bullshit en dat stralen ze uit. De manier waarop je werkt of de manier waarop je date, je bent recht voor z’n raap en zegt wat je denkt. Mensen waarderen jouw openheid en vooral als het op daten aankomt. In een relatie kan de ram soms humeurig zijn en dit kan afstand creëren. Want dit slechte humeur zou zomaar een ruzie kunnen worden en een boze ram, dat wil je niet. Ze kunnen intens boos worden.

Stier: het logische type
Stieren zijn praktisch en om relationeel gebied zijn ze dit ook. Waar al jouw vriendinnen zich in de ene na de andere mislukte relatie storen, valt de stier meteen voor de juiste persoon. Ze nemen minder snel risico’s en kiezen vaker voor minder mysterieuze mannen. Misschien vlamt de relatie minder, als ze maar zeker weten dat het goed zit.

Tweeling: het avontuurlijke type
Hun easygoing karakter maakt ze toegankelijk voor andere mensen, ze klikken vrijwel met iedereen. In het begin kan een relatie met een tweeling platonische zijn. Het lijkt eerder op een innige vriendschap dan een lichamelijke liefde maar gezellig is het zeker. Tweelingen hebben altijd de leukste ideeën dus een date is nooit saai. Voor je het weet sta je te midgetgolfen met een glas champagne in de hand. De tweeling komt enorm zelfverzekerd over maar voelt zich niet altijd zo. Daarom kan hij of zij nerveus zijn en sarcastisch uit de hoek komen.

Kreeft: het ongelovige type
Kreeften zijn mooi en dat weten ze. Alleen kunnen ze het niet geloven als iemand anders dit óók vindt. Zelfs als iemand overduidelijk into de kreeft is, zien ze dit niet. Ze bewaren altijd een veilige afstand omdat ze bang zijn om gekwetst te worden. In een relatie pas je het beste bij iemand die hetzelfde denkt als jij. Jullie moeten een Siamese tweeling zijn, dan gaat het goed.

Leeuw: het extravagante type
De leeuw is een ster en daar is hij of zij zich bewust van. Overal waar een leeuw binnenstapt is hij of zij het sprankelende middelpunt. Ze hebben een magnetische aantrekkingskracht en hoeven geen moeite te doen om iemand aan zich te binden. Als iemand jouw écht voor zichzelf wil hebben, kan diegene maar beter z’n best doen. Pas als iemand écht jouw aandacht verdient, zul je er helemaal voor gaan. Al blijf je altijd een tikkeltje egoïstisch en flirt je nog steeds graag met een ander.

Maagd: het type dat altijd alles regelt
Maagden zijn de liefste, werken hard en doen áltijd hun best. Misschien wel iets té. Ze zijn onafhankelijk en intelligent, ze benaderen alles – en vooral liefde – systematisch. De liefde van een maagd waardeert vaak het gevoelige en volwassen in zijn of haar karakter maar het zou allemaal nét iets spontaner mogen. Ze mogen minder onzeker zijn.

Weegschaal: het type dat niet doorheeft hoe aantrekkelijk ‘ie is
Wake up, girl! Je bent harstikke hot maar bent een koningin in friend zonen omdat je niet in de gaten hebt dat een ander iets van je wil. Weegschalen zijn afwachtend en nemen niet snel initiatief terwijl ze dit met hun charmes vaker mogen doen. Zorg ervoor dat je gezien wordt, ook al is het veiliger om op de achtergrond te blijven.

Schorpioen: het intense type
Daten met een schorpioen is top want in het begin overladen ze je met complimenten. Schorpioenen zijn intens en dat weten ze van zichzelf. Als ze ergens hun klauwen in zetten laten ze nooit meer los, het zijn aanpakkers, doorzetters en ze laten zich zeker niet snel verleiden. De schorpioen kiest zelf een prooi en geeft deze alle aandacht. Deze aandacht kan ook van de een op andere dag afgelopen zijn omdat ze zich moeilijk kunnen binden.

Boogschutter: het grappige type
Weet overal een luchtige situatie te creëren door een grapje in de groep te gooien. Ze hebben een scherpe tong en zijn altijd goed gehumeurd. De boogschutter ziet altijd het beste in iemand, dit kan een voordeel zijn maar ook een tikkeltje onrealistisch. Als iemand je drie keer heeft laten zitten, is het klaar. Snap je? Ze blijven te lang plakken aan personen die eigenlijk niet bij ze passen.

Steenbok: het volwassen type
Je bent altijd de moeder overste in de groep en eerlijk. In en relatie heeft de steenbok de broek aan, daar kunnen ze niks aan doen. De partner van een steenbok hoeft zich nooit zorgen te maken, de steenbok regelt alles tot in de puntjes en houden je overal van op de hoogte. Ze kunnen wel pessimistisch zijn en dat is vervelend als de ander een keer de leiding wil nemen. Niks is goed genoeg.

Lees ook: 8 tekenen dat je date met een narcist.