Dit lijstje moet je afvinken voor een voordeliger 2022

Stel je voor… je kunt in het nieuwe jaar ruimer en relaxter leven. Meer inkomsten, minder uitgaven. En stel, je hebt het afgelopen jaar vooral binnen gezeten, veel gewerkt en je bent weinig op pad geweest… is het dan niet té fijn om weer meer de hort op te gaan? Om nieuwe ervaringen op te doen, mensen te ontmoeten en dromen te manifesteren? Zonder obstakels op je pad? Wij verzekeren je, er zijn best veel dingen die je kunt doen om het nieuwe jaar in overvloed in te gaan. Hiervoor is een planning van activiteiten en kosten belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor de goedkoopste zorgverzekering! 

 

Investeer in jezelf

Op Instagram wordt flink geadverteerd met allemaal cursussen waardoor jij een mooier leven krijgt. Of dit nu is op financieel of op persoonlijk vlak: ze beloven heel wat. En waarom ook niet? Het is nooit een slecht plan om in jezelf te investeren. Wie weet wordt 2022 wel jou jaar! Met overvloed aan geluk, liefde en gezondheid. Oh en misschien ook minder financieel zorgen. Want geld maakt niet gelukkig maar het is wel lekker om te hebben. Vaak kost het je in eerste instantie geld om mee te doen aan een cursus maar het werpt ook zeker z’n vruchten af. Zo mag je als ZZP’er best wel eens je uurtarief verhogen, en in loondienst is een salaris ook onderhandelbaar.

Bespaar op je zorgverzekering

Aan het einde van het jaar kun je weer overstappen van zorgverzekeraar. Wij adviseren om je zorgverzekering ieder jaar opnieuw onder de loep te nemen. Het scheelt voor ons toch een hoop geld. Verschillen in maandelijkse kosten bij verzekeraars kunnen al gauw oplopen tot in de veertig euro. Dat geld kun je beter aan iets anders uitgeven. Zorgverzekering vergelijken 2022 doe je hier! Bekijk daarnaast of je pakket nog up-to-date is en of de dekking hetzelfde blijft. Verwacht je dit jaar bijzonderheden in de tandartsstoel of kan deze – vaak dure – verzekering er eigenlijk wel van af? En ben je extra goed verzekerd? Check dan vooral of bijzondere kosten nog wel gedekt worden. De voorwaarden van een verzekeraar veranderen soms zonder enige melding en zo kan het zijn dat je denkt dat je de fysio of psycholoog nog vergoed krijgt, terwijl dit niet meer zo is.  Verzekeringen behoren niet tot onze favorieten dingen maar het is wel belangrijk.

Verduurzaam je huis en bespaar geld

Het zal je niet ontgaan zijn – ons in ieder geval niet! De energieprijzen zijn sterk gestegen. We kampen met hoge gasprijzen waardoor ook elektriciteit en warmte duurder worden. Dit merk je uiteindelijk zelfs aan de producten in winkels. Als grondstoffen duurder worden, betaal je daar als consument de prijs voor. Hoge energieprijzen hebben gevolgen voor alle huishoudens. Toch zijn er dingen die je kunt doen om aan het einde van de rit geld over te houden. Je moet wel eerst investeren in een duurzamer huishouden. Zo kun je het groot aanpakken door de muren of het dak te isoleren, zonnepanelen plaatsen maar ook goedkopere oplossingen toepassen zoals korter douchen, tochtstrippen plaatsen of de verwarming uitzetten in ruimtes waar je niet komt.

Skippen

Skippen betekent stoppen en dat is de beste methode om te besparen. Want er zijn waarschijnlijk wel zaken die je kunt skippen. Dingen die niet nodig zijn. Heb je bijvoorbeeld drie kijk abonnementen nodig of twee verschillende kranten? Is er nog een kostenpost zoals je OV-chipkaart abonnement waar je nooit meer gebruik van maakt? Neem alle uitgaven eens grondig onder de loep. Zelfs op de boodschappen kun je besparen! Koop eens B-merken in plaats van A-merken. Skippen is de meest effectieve manier om te besparen en vaak kom je er ook achter dat je helemaal niet zoveel nodig hebt. Consuminderen is zo gek nog niet en past helemaal in de huidige tijdgeest.