Dit is wat mannen denken als ze een in rood geklede vrouw zien

Kleur heeft meer invloed dan je denkt! Zwarte kleding dragen geeft je namelijk zelfvertrouwen, zo blijkt uit onderzoek. De kleur rood is passie, vuur, liefde en seks, dus vrouwen die rood dragen voelen zich sexier en dat stralen ze uit.

Fashion designer Bill Blass zei ooit: “Whenever in doubt, wear red.” En we geven toe: door een stel rode killer heels, een rode jurk of zelfs maar een vleugje rode lippenstift, voel jij je stukken sexier. Overal ter wereld wordt rood met liefde geassocieerd, het is dus makkelijk om deze relatie te leggen. Rood is ook gerelateerd aan bloed, wat weer gerelateerd is aan het hart en ooit is de kleur daarom gekozen als symbool voor de liefde. Ietwat ver gezocht maar niet minder mooi toch? Wanneer we gepassioneerd of opgewonden raken, is rood de eerste kleur die daar bij past. En als je rood draagt kan dit de manier waarop mensen jou zien beïnvloeden. Wil je sexier overkomen? Dan is rood de kleur om uit de kast te trekken!

Vrouwen die rood dragen voelen zich sexier maar worden volgens onderzoek gepubliceerd in Psychology Today ook sexier gevonden door mannen. De onderzoekers lieten mannen een foto van een vrouw zien en deze beoordelen op aantrekkelijkheid. Alle mannen kregen dezelfde vrouw te zien, sommige mannen zagen een foto met deze vrouw in het rood en andere mannen zagen dezelfde vrouw gekleed in het blauw. De vrouw in het rood werd stukken aantrekkelijker gevonden dan dezelfde vrouw in het rood!

Een andere studie heeft aangetoond dat mannen zich vooral aangetrokken voelen tot rood met blauwe tonen terwijl vrouwen vaak kiezen voor rood met gele tonen. Het gaat zelfs zo ver dat als je een man aan de haak wilt slaan, je lippenstift maar beter rood met een blauwe basis kan zijn. ‘T zit ‘m in de details niet? Ach… mannen vinden vrouwen zonder lippenstift al net zo aantrekkelijk dus wat maakt het uit? Roze is de zachte kant van rood aan staat meer voor onschuld en liefelijkheid. Fel rood staat voor vuur en passie, ondeugd. Al kan deze kleur ook geassocieerd worden met woede en gevaar. Behalve als een vrouw rood draagt, dan voelen mannen zich tot haar aangetrokken. Dit is een fysieke reactie, je merkt zelfs dat de hartslag verhoogd! Logisch dat de mannen drie keer omkijken als jij in jouw rode jurkje voorbij paradeert…