Feng Shui: de voordeur heeft alles te maken met voorspoed

Kom je altijd met de deur in huis vallen? Sta dan eens stil bij de voordeur. Een Feng Shui voordeur voedt je huis namelijk met – positieve – energie en wordt ook wel de mond van de chi-energie genoemd. De voordeur is hét element in huis waarin de buitenwereld en de binnenwereld samenkomen.

Ik woon hartje Amsterdam en daar wil ik de buitenwereld soms liever buiten houden. Er lopen iedere dag hordes mensen voorbij en die zijn regelmatig luidruchtig of dronken. Met opzet hebben we geen naambordje bij de deur hangen want we blijven liever anoniem. Daar gaat het al mis, want dat is dus niet Feng Shui. Goed. Hoe kan ik er voor zorgen dat minder fijne en overwelvende energieën buiten de deur blijven en er toch genoeg positieve energie binnenkomt?

Zoekt ’t uit! Wat zegt jouw Feng Shui geboorte-element over je?

1. De voordeur moet zich naar binnen openen
Nooit naar buiten. Een deur die zich naar binnen opent is verwelkomend en trekt de chi-energie zo het huis in. Andersom kan door een deur die zich naar buiten opent alle energie ontsnappen.

2. Het liefst kom je binnen in een open ruimte
Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Zorg er in ieder geval voor dat jouw hal een opgeruimde en lichte ruimte is. Verf de muren wit, hang verlichting op en maak er vooral geen opslag voor vuilniszakken en andere troep van. Deze beïnvloeden de energie in je hele huis.

3. Het formaat van de deur doet er ook toe
Je zou het niet zeggen, maar het maakt wel degelijk uit hoe jouw voordeur eruit ziet. Deze moet niet te groot óf te klein zijn. Als de deur te klein is krijgt energie geen kans om binnen te komen, door een grote deur komt er juist téveel – onnodige – energie in huis. Daarbij is het belangrijk dat de voordeur groter is dan andere deuren in huis, en hij moet van hout zijn. Tierlantijntjes op de voordeur staan misschien leuk maar deze kun je beter weghalen.

4. Een plant naast de voordeur mag wel
Als je ‘m maar goed verzorgd, want een dode plant is juist slecht. Let er ook op dat de plant de voordeur niet blokkeert. Helaas fungeert onze plant naast de voordeur vooral als afvalbak, lees: we kunnen er dagelijks frietzakken en lege bierflessen uitvissen.

5. Toon je persoonlijkheid
Laat zien wie er achter deze deur woont. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een naambordje – ai, daar ga ik al de mist in! – of leg een deurmat neer die bij je past.

Feng Shui met bloemen.