De tweede volle maan in oktober én Keltisch nieuw jaar

Gister 31 oktober was het volle maan. De volle maan versterkt energie, positief en negatief. Hoe dit uitpakt? Dat is iedere maand weer anders. Deze maand staat de volle maan in het teken van stier én hebben we te maken met de tweede volle maan van de maand. Een tweede volle maan in dezelfde maand komt maar eens in de 2 jaar en 7 maanden voor. Dit maakt deze volle maan extra bijzonder en dan is 31 oktober ook nog eens Keltisch nieuw jaar (Samhain). Dat volle maan en Samhain op dezelfde dag vallen is zeer zeldzaam. Je snapt dat dit voor onverklaarbare energieën zorgt

Keltisch nieuw jaar
Samhain is een ander woord voor het Keltische nieuwjaar. De Kelten leefden in verbinding met de natuur en op 1 november vierden ze dat het oogstseizoen afliep en er een fase van rust in het verschiet lag. De donkere dagen van de winter. De overgang tussen de lichte en donkere dagen werd ook wel gezien als de sluier tussen hemel en aarde, het zichtbare en onzichtbare, waardoor contact met de doden mogelijk werd. In verschillende culturen zie je dit terug in vieringen zoals Allerzielen, dag van de doden of zelfs Halloween.

Contact met de doden
De volle maan van 31 oktober en Samhain brengen heel wat spirituele energie met zich mee. Geesten van overleden dierbaren zijn rond deze periode dichterbij ons dan ooit. Het kan zijn dat je tekens krijgt van een overleden dierbare of dat je levendige dromen hebt over iemand die er niet meer is. Deze periode staat in het teken van contact met overledenen.

Volle maan in Stier
Energie van volle maan in stier zorgt ervoor dat je het rustiger aan wilt doen. Er is meer behoefte aan stabiliteit. Anderzijds is er behoefte aan verandering en wil je losbreken uit beklemmende patronen. Deze twee energieën zorgen voor een innerlijk conflict. Gevoelens gaan alle kanten op en hierdoor moet je opletten wat je zegt. De kans is groot dat je dingen zegt die je niet meent. Probeer de innerlijke onrust te relativeren en dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Dit hoeft niet in een dag! Gun jezelf de tijd om uit te vogelen wat je echt wilt en wat daar voor nodig is. Dit is niet het moment om impulsieve beslissingen te nemen. Verwerk gedachten, prikkels, energie en misschien ook wel boodschappen van geesten door voldoende rust te nemen. Wees lief en zacht voor jezelf en trek je terug als je voelt dat dit nodig is.