Liefhebber van thee en geurkaarsen? De Meester Tseng x Trudon-collectie wil je!

Geurkaarsen en thee zijn een kostelijke combinatie. Zeg nou zelf: jezelf op de bank settelen met een dampende kop thee en een geurende kaars is hemels. Even niks, ontspannen en een moment voor jezelf. Dat ons lievelingsmerk Trudon een samenwerking heeft met Meester Tseng, verbaast ons dan ook niks. Wij waren erg benieuwd naar drie lanceringen van De Meester Tseng x Trudon collectie.

En het is niet alleen de thee thee icoon meester Tseng met Trudon verbindt. Geur en smaakbeleving zijn verbonden op verschillende manieren. Thee krijgt zijn unieke smaak door het hete, stromende water.

Meester Tseng x Trudon: ontdek het verloop van water

De relatie tussen Meester Tseng en Trudon is verweven met en wordt geleid door de stroming van het water. Van de niet te evenaren zuiverheid van water dat uit de hemel naar beneden valt, tot water dat doordringt tot in het kreupelhout, dat transformeert van waterdamp tot druppels, van druppels tot beekjes, en sijpelt tussen het mos naar een tapijt van herfstbladeren; het transparante water absorbeert de natuurlijke elementen waarmee het in aanraking komt en vermengt zich ermee, om zo de aarde tot leven te wekken.

Het idee achter de Meester Tseng x Trudon-collectie kwam voort uit de verbeelding van dit water dat uit de hemel valt en zich verrijkt met de elementen van de aarde.

L’Esprit de l’Eau

De nieuwste geparfumeerde kaarsen weerspiegelen dit idee en belichamen drie verschillende fases. In L’Esprit de l’Eau blijft het water zweven tussen waterdamp en vloeistof, het heeft nog geen keuze gemaakt over zijn hoedanigheid. In zijn nauwelijks vervatte zuiverheid blijft het water rusten tussen de grijsgroene tinten van de bergen. Dit resulteert in een geur die bestaat uit mystiek water met het parfum van wierook.

trudon

Sous un Ciel de Pétales

Terwijl het over de hellingen stroomt, ontmoet het water de poëtische frisheid van een betoverende bloemenwereld. In Sous un Ciel de Pétales herinnert het water zich dat het ooit een wolk is geweest en belichaamt het een wolk van lentegeuren. Dit uit zich in een combinatie van jasmijn sambac en jasmijn grandiflorum, die beide afkomstig zijn uit de Himalaya, met frisse noten van bergamot. De geur zinspeelt daarmee op een bloemig schouwspel.

Terre à Terre

Wanneer het water ondergronds duikt, wordt het compacter, ontwikkelt het tonen van humus en wordt het turfachtig: Terre à Terre is een treffende benadering van dit water dat zich vermengt met het terroir. Je ruikt  hier een mosachtige, bijna turfachtige geur. Het vormt één geheel met de bodem: het is gehuld in houtachtige noten die doen denken aan de frisheid van vetiver, kasjmierhout en patchoeli, evenals toetsen van de bosbodem die worden opgeroepen door een samenspel van mos en paddenstoelen

Wil jij op een eenvoudige manier meer luxe ervaren, gewoon thuis? Dan is een geurkaars altijd een fijne investering. De kaarsen gaan een lange tijd mee, dus je geniet er avond naar avond weer van.

Dit is de ultieme geur voor de zomer!