De maancyclus: het laatste kwartier

Sommige mensen zijn extra gevoelig voor sferen, gevoelens en energieën uit de omgeving. De een noemt dit hoogsensitief en de ander geeft het geen naam. Hoe dan ook, als je ergens binnenkomt voel je meteen wat voor een sfeer er hangt. Je voelt precies hoe iedereen zich voelt en dit weerspiegelt zich op jouw eigen gevoel. Ook zijn er minder verklaarbare prikkels, zoals de stand van de maan, die (onbewust) je stemming kunnen beïnvloeden.

We lezen best veel over de volle maan maar er is nog zoveel meer. In dit artikel gaan we het hebben over het laatste kwartier. De maanfase waarbij de volle maan bijna helemaal is afgenomen. Deze fase staat voor het afronden van zaken, evalueren en kritisch terugblikken op de dingen die jij afgelopen periode hebt geleerd. In deze fase is het heel belangrijk om positief te blijven. Het is een tijd van afronden en opruimen, letterlijk en figuurlijk. Zo kun jij het beste tijdens ‘het laatste kwartier’ jouw overvolle kledingkast uitmesten of een detox houden. ‘Het laatste kwartier’ bevordert namelijk het afvoeren van afvalstoffen en negativiteit. Laat dingen los. Als je niet loslaat zal de geschiedenis zich herhalen.

Dit jaar valt ‘het laatste kwartier’ op 12 oktober. Voordat de nieuwe maan op 19 oktober tevoorschijn komt en je nieuwe plannen kunt maken, moet je dingen die niet meer van toepassing zijn op jouw leven afronden.