De burn-out voorbij betekent voor jezelf kiezen

De millennial generatie staat onder druk. De keuze is een reuze; niet twee merken gezichtscrème maar iedere week lijkt er weer een nieuwe variant op te markt te komen, maar welke is nou ‘goed’? Gezichtscrème is hier maar een simpel voorbeeld van.

Maar hoe zit het met de tienduizend opleidingen waar we uit moesten kiezen? Met de stages met de gezonde of ongezonde producten in de supermarkt, met de wel vijftig smaken ijs in een ijssalon. Houd jij het nog bij allemaal? Laat staan dat je vroeger als tiener zijnde al zei dat je ‘voor je dertigste’ kinderen wilde en dat je werk, familie, sport en sociale activiteiten allemaal on point moeten zijn.

We worden iedere dag overspoeld / overprikkeld met het maken van keuzes en dan het liefst allemaal op het juiste moment. Voor je dertigste moet je een huis kopen en moet je het ‘allemaal voor elkaar hebben’. En aub allemaal zo perfect mogelijk want ja ook als je net begint moet je al 5 jaar werkervaring hebben en is het afzeggen van een feestje als je geen zin hebt een no go.

Hulde aan bedrijven, merken en mensen die dit anders zien. Want we zijn geen robots, we zijn mensen. En die mensen verdienen het om zichzelf te mogen zijn, om voor zichzelf te zorgen zonder zich ervoor te schamen en om vol positiviteit te veranderen van keuze als iets toch niet goed voelt.

Mocht je het even allemaal niet meer weten, in een burn-out of in een depressie zitten of daar tegenaan net als ik een paar jaar geleden; zorg goed voor jezelf. Maak keuzes die goed voelen voor jou. Je stelt je niet aan, je hoeft niet te haasten, je hoeft je niet te schamen. Je zult er niet alleen zoveel sterker uitkomen; je BENT al sterk ❤️ door nu te zeggen: ik heb altijd al moeten kiezen, maar nu kies ik eindelijk voor wat goed is voor MIJ.