De beste ideeën voor een moderne badkamer

Het creëren van een stijlvolle badkamer, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Bij een badkamer ben je doorgaans beperkt in ruimte, wat de inrichting in de weg kan zitten. Met de volgende vijf tips, wordt jouw badkamer de mooiste kamer van het huis!

1. Richt je op één stijl
Vanwege de beperkte ruimte van een badkamer, werkt het goed om je te richten op één stijl en kleurenpallet. Stem het sanitair en de accessoires op elkaar af. Op die manier breng je rust in de badkamer en creëer je een geheel.

2. Kies voor passende raambekleding
Wellicht niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan de badkamer, maar raambekleding kan een wereld van verschil maken. Het type raambekleding moet wel tegen vocht en warmte kunnen. Ga bijvoorbeeld voor speciale PVC jaloezieën voor de badkamer.

3. Creëer patronen met tegels
Met tegels kun je een unieke badkamer creëren en gemakkelijk een leuk accent aanbrengen in het badkamer interieur. Mozaïek is een bekende manier om met tegels te spelen, maar er zijn nog veel meer leuke tegels verkrijgbaar.

4. Breng kleur aan
Kleur geeft sfeer aan een ruimte. Leuk dus ook om niet te voorzichtig te zijn met kleur in je badkamer. Kleur toevoegen kan heel simpel, door middel van leuke accessoires, zoals een zeeppompje, een wasmand of ga voor een gekleurde badmat.

5. Combineer materialen
Net als in andere ruimtes in huis geldt voor de badkamer: alles van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur zal snel vervelen. Probeer verschillende materialen met elkaar te combineren, zodat er contract ontstaat en de badkamer speelser oogt.

6. Speel met glas en spiegels
Badkamers zijn vaak maar kleine ruimtes, waardoor het belangrijk is om creatief en efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan. Zorg in een kleine badkamer vooral voor veel glas, zoals een glazen douchewand. Zo wordt de badkamer niet te benauwd. Ook grote badkamerspiegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel.