Coffee to go? Lees hier meer over het effect van koffiebekers op het milieu

Een coffee on the go is genieten! Ik weet niet waarom maar ergens anders lijkt het alsof de koffie altijd beter smaakt dan thuis. Dus haal ik regelmatig een koffietje… en tegenwoordig in een keepcup, een beker die je niet wegmietert als de koffie op is. Het is namelijk absurd hoeveel koffiebekers er dagelijks weggegooid worden. Je snapt: al deze bekers samen zijn erg vervuilend voor het milieu.

De meeste Nederlanders snakken s’ ochtends naar een koffie maar blijven ook nét te lang in bed liggen. Daarom wordt er in alle haast nog een koffie on the go gehaald. Dit is een boost cafeïne waarmee je de dag doorkomt. Er is niemand die op dit vroege uur van de dag nadenkt over de invloed van koffiebekers op het milieu.

Recyclebare koffiebekers
Het is waar dat een groot deel van de koffiebekers uit recyclebaar karton bestaat. Toch is er nog minstens 5 tot 10% van plastic. Het gros van die plastic bekers beland na een paar flinke slokken in de vuilnisbak. Deze wegwerpbekers zijn op menig kantoor een doorn in het oog van welwillende milieumensen. Ook in papieren koffiebekers zit vaak een laagje plastic om de beker waterdicht te maken. Deze bekers zijn wellicht nog erger dan de plastic bekers want als een wolf in schaapskleren belanden ze in de recyclemachine waardoor het hele proces op de schop ligt. Al het goedbedoelde werk is voor niks geweest als er toch een beetje plastic tussen de papieren bekers beland.

Neem je eigen coffee cup mee
Het kan niet meer dat er zoveel bekers worden weggegooid. In de documentaire ‘War on Waste’ hebben ze het over 1 biljoen coffee cups per jaar. PER JAAR! Wat gebeurd er met al deze bekers? Komen ze in de oceaan terecht tussen al het andere plastic? Waarom ondernemen we geen actie! De Australiër Craig Reucassel die de documentaire presenteert startte een campagne #BYOCoffeeCup, neem je eigen coffee cup mee. Waarom zou je dat niet doen? Het is goedkoper en beter om zelf een herbruikbare beker mee te nemen. Keepcup heeft ook nog eens hele kekke exemplaren. Er zijn steeds meer influencers die zo’n beker in gebruik hebben genomen. Nu is het aan jou om er een aan te schaffen.

keep cup