Deze campagne leert je hoe je een huidallergie kan voorkomen

Deze maand is het be kind to your skin-maand. Be what?! Ja zeker, lief zijn voor je huid. Dat verdient ons grootste en meest in het oog springende orgaan. Een themamaand die in het leven is geroepen door Ewa Daniél en Lene Stiil, de founders van het Deense organisatie AllergyCertified. Enfait was bij de launch van de campagne om het fijne over huidverzorging en het voorkomen van huidallergie te weten te komen. 

Huidallergie voorkomen, kan dat?

Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt zonder enige twijfel voor huidallergieën. De cijfers liegen er namelijk niet om. Zo vertelde professor dr. Thomas Rustemeyer – dermatoloog van het Amsterdam UMC – dat ruim 27% van de volwassenen in Europa een allergie hebben ontwikkeld voor één of meer ingrediënten. Je leest het goed: ontwikkeld. Heb je een huidallergie, dan ben je in je leven – zelfs soms al als onschuldige kiddo – blootgesteld aan irriterende stoffen. Allergenen. Allergenen kunnen chemische ingrediënten zijn als parfum, formaldehyde, methylisothiazolinone en para-phenylenediamine (kleurstoffen die onder andere in haarverf en zwarte henna tattoos worden gebruikt).

IMG_7788

AllergyCertified heeft de be kind to your skin-maand gelanceerd om ons er bewust van te maken wat het belang van het gebruik van niet-irriterende stoffen is. Hun advies: voorkom ingrediënten die er om bekend staan triggers voor allergieën te zijn. Je kan het risico op een huidallergie namelijk minimaliseren door parfum- en allergenenvrije producten te gebruiken.

AllergyCertified, het internationale allergielabel 

De Deense dames Ewa en Lene zagen zelf door de bomen het bos niet meer. Wat kon je nu wel zorgeloos op je huid of op het babyhuidje van je mini-me smeren? En zo geschiedde. AllergyCertified helpt in die wirwar aan informatie. Het internationale keurmerk helpt ons consumenten met een overview aan producten en merken, waarmee je huidallergie kan voorkomen. Oftewel, die 100% huidvriendelijk zijn. Die een plek in je badkamer verdienen. En dat hoeven dus niet per se natuurlijke, vegan of biologische producten te zijn. Het is geen garantie dat die huidvriendelijk zijn. Heb je een zwak voor dit type producten? Prima! Wees er dan alleen wel zeker van dat ze parfumvrij zijn.

Laat deze be kind to your skin-maand het moment zijn om alle producten waarmee je in aanraking komt onder de loep te nemen. Om er zeker van te zijn dat jij en je koter(s) op safe spelen, check vooral de hele lijst van AllergyCertified brands. Een lijst waar je op kan vertrouwen. Als merk verover je namelijk pas na veel toxicologisch onderzoek een plekje in deze lijst. Je checkt ze hier.