Blijft kauwgom die je doorslikt plakken in jouw maag?

Of ik een liefhebber van kauwgom ben? Nee, helemaal niet. Ik neem liever een fris snoepje want op kauwgom ben ik zo uitgekauwd. Als de smaak weg is, vind ik er niks meer aan. Weggooien kan niet altijd dus heb ik wel eens een kauwgum doorgeslikt. Terwijl ik weet dat dit niet gezond is… maar hoe slecht is het eigenlijk?

Er gaan geruchten dat een kauwgom ongeveer 7 jaar in de maag blijft plakken. Of in de darmen… Volgens doktor Lisa Ganjhu, expert op het gebied van maag en darmen is dit onzin. Net als al het andere voedsel dat we binnenkrijgen, wordt kauwgom gewoon verteert. Het ene product wordt sneller verteerd dan het andere voedingsmiddel en kauwgom is niet een, twee, drie weg… maar ook niet pas zeven jaar later. Ondanks dat een kaugompje gewoon afgebroken wordt, is het alsnog verstandig om deze niet door te slikken. Waarom zou je?