Ik besloot om uit de slachtoffer-rol te stappen.

Ik krijg vaak de vraag hoe het kan dat ik toch altijd zo happy ben. Daar moet ik dan even over nadenken. Als ik deze vraag heel diep laat inzinken dan ben ik niet altijd happy geweest, maar voelde ik me onzeker, zat ik in een slachtoffer-rol en voelde ik me alles behalve happy. Kon ik daar iets aan doen? Op dat moment niet. Als je nare dingen hebt meegemaakt is het belangrijk om je innerlijke kind te troosten en om mega aardig te zijn voor jezelf.

Ruziënde ouders, daardoor mezelf niet kunnen concentreren op school, blijven zitten terwijl ik wel goed kon leren, mezelf wegcijferen. Ik was er klaar mee. Ik besloot om mezelf geen slachtoffer meer te voelen en om mezelf mijn eigen ik te laten zijn. Vol levensvreugde en ervaring in hoe je voor jezelf kunt kiezen en ok te zijn met vroegere nare gebeurtenissen, want het is niet altijd even makkelijk geweest, maar het was tijd voor mezelf.

Vrolijk, positief, lekker mijn hart volgen en dichtbij mezelf blijven, dat is wie ik ben en dat is waar het leven voor mij om draait. Nare ervaringen meegemaakt? Ze zijn een deel van jou, maar ze definiëren jou als persoon niet.

Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen geluk. Ik kies daarom voor vreugde, dankbaarheid en plezier. En ja mindere momenten zijn er ook en die horen er ook bij. Ik hoop dat ik je mag inspireren om voor jouw eigen geluk te kiezen; het is jouw eigen taak en er zijn vast genoeg mensen die je willen helpen… maar daarbij komt wel; je kunt pas echt geholpen worden door een ander wanneer jij het zelf ook aanneemt en er vervolgens iets mee doet.