Behoor jij tot de koude voeten mensen? Dit wil je weten

Nu de winter voor de deur staat en de dagen korter en kouder worden, mogen we onszelf wel verwennen met lekker binnen-blijf spul. Comfort is zo’n beetje het ‘grootste goed’ en daar horen zeker geen koude voeten bij. Toch hebben sommige mensen meer last van koude voeten dan andere mensen. Gelukkig zijn er aardig wat ‘quick fixes’ voor dit probleem. Denk aan fijne pantoffels, wollen sokken of een Aquanova badmat in de badkamer. Daarnaast zijn er ook dingen die je kunt doen om koude voeten te voorkomen.

Eet warme voeding

Kouwelijke types kunnen in de winter maar beter geen koud voedsel nuttigen. Salades, frisdrank of ijs. Echt niet. Kies liever voor warme kruidenthee, soep of een stoofpotje. Gebruik bepaalde kruiden en specerijen die verwarmend werken zoals kaneel, gember, zwarte peper en rozemarijn.

Beweeg voldoende

Beweging is een van de beste remedies tegen koude voeten. Koude voeten wordt onder andere veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop en deze stimuleer je door te bewegen. Al is het maar een wandeling van een half uur, alle beetje helpen. Heb je een zittende baan? Dan kun je je benen strekken en flexen onder het bureau.

Neem een voetenbadje

Ze zeggen wel dat het helpt om je voeten afwisselend in warm en dan weer koud water onder te dompelen. Wij snappen dat dit allerminst aantrekkelijk is als je toch al kouden voeten hebt. Dus in plaats van een wisselbad om de bloedsomloop te stimuleren, kun je ook kiezen voor een voetenbad met zuiveringszout of Epsom zout. Een magnesiumtekort kan namelijk een oorzaak zijn van koude voeten. Een badje met ongeveer 100 gram zuiveringszout helpt hiertegen.

Draag mooie pantoffels of wollen sokken

Meer dan logisch. Dat pantoffels of sokken helpen om de voeten warm te houden. Met name wol is ideaal om warmte vast te houden. Met wollen sokken of pantoffels houd je je voeten gegarandeerd veel warmer.

sleeper

Deze pantoffels zijn van Sleeper

Zorg voor een vloerkleed of een badmat

Zonder vloerverwarming kan de vloer nogal koud aanvoelen. Een vloerkleed of badmat is dan geen overbodige luxe. In de woonkamer zorgt een vloerkleed letterlijk en figuurlijk voor meer warmte en sfeer. Ook in de badkamer is een badmat onmisbaar als je na de warme douche niet meteen weer koude pootjes wilt hebben. Oh en het staat ook nog eens knus!