Bang voor vuurwerk? Dit kan de reden zijn

Veel mensen vinden vuurwerk eng vanwege de harde knallen. Niet alleen kinderen maar ook volwassen schrikken zich rot als het begint te knallen. Vooral de dagen rondom Oud en Nieuw zijn verschrikkelijk. Die onverwachte knallen, die zijn het ergst! Sommige mensen vinden dit zelf zó erg dat ze bepaalde routes, waar de kans op vuurwerk groot is, vermijden. Maar waarom zijn sommige mensen bang voor vuurwerk en anderen weer helemaal niet?

1. Vorig leven
Veel angsten ontstaan onbewust, deze kunnen uit andere tijden komen zoals uit je jeugd of een vorig leven. Dit laatste is een beetje vaag maar wij geloven in reïncarnatie. Dit wil zeggen dat de ziel na de dood niet verdwijnt, maar een nieuwe vorm krijgt in bijvoorbeeld een nieuw menselijk lichaam en leven op aarde, dit heet reïncarneren. Er zijn mensen die door het loslaten van oude energieën hun angst voor bijvoorbeeld vuurwerk overwinnen. Door inzicht in vorige levens, worden angsten opeens heel verklaarbaar.

2. Hoogsensitief
Bij hoogsenstieve mensen komen harde knallen extra hard binnen. Ze zijn gevoeliger voor prikkels van buitenaf en geluid is er daar een van. Vooral als het hard én onverwachts geluid is kun je aardig van je a propos raken.

Lees ook: december is een drukke maand voor hoogsensitieve mensen.

3. Een nare ervaring
Je hoeft natuurlijk niet hoogsenstief te zijn om vuurwerk te haten. Het kan ook zijn dat je vroeger iets naars hebt meegemaakt waardoor knallen opeens minder prettig zijn. Denk aan een ongeluk, brand of oorlog.