Altijd moe? Het kan met je huis te maken hebben

Ben jij al moe als je je bed uitstapt? Weet je echt niet waar het aan ligt? Dan zou het je huis kunnen zijn. De manier waarop jij jouw huis inricht, je levensstijl en de apparaten in huis beïnvloeden hoe jij je voelt. Pas dus op voor deze vijf huishoudelijke zaken die jouw energie onopgemerkt uit je slurpen.

Rommel
Opruimgoeroe Marie Kondo weet allang dat een rommelige, ongeorganiseerde omgeving energie slurpt. Ook een onderzoek van Princeton University Neuroscience Institute wijst uit dat een rommelige omgeving vermoeidheid veroorzaakt. Met name de stress die door rommel wordt veroorzaakt, zorgt ervoor dat jij intents moe bent.

Schermen in huis
Denk aan je telefoon, computer, televisie of I-pad. Al deze apparaten stralen blauw licht uit, en deze blauwe golflengten onderdrukken de productie van het slaaphormoon melatonine. Hierdoor val je minder snel en minder diep in slaap. Logisch dat vermoeidheid een gevolg is.

Social Media
Gluren in het leven van andere creëert onrust. Niet alleen word je blootgesteld aan het bovengenoemde blauwe licht, ook de prikkels of bijbehorende geluiden van updates houden je uit je slaap. Het is heel verstandig en mindful om minimaal een dag in de week zonder Social media door te brengen.

Blauwe muren
De kleur blauw laten je hartslag en je bloeddruk dalen. De slaapkamer mag wat ons betreft helemaal blauw maar kies voor de andere muren in je huis liever een andere kleur.

Dichte gordijnen
Mensen die overdag blootgesteld worden aan natuurlijk licht, slapen gemiddeld 46 minuten langer per nacht! Overdag heb je voldoende licht nodig om ’s nachts lekker door te pitten. Of het op je werk, thuis of in een andere omgeving is: let there be light!