Een cozy kerst: 5 alternatieve kerstbomen voor dit seizoen

Kerstmis staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huis te versieren en een prachtige kerstboom op te zetten. Maar waarom zou je dit jaar niet eens iets anders proberen? Terwijl traditionele dennenbomen altijd een populaire keuze zijn, zijn er dit jaar nog een aantal alternatieve kerstbomen die helemaal hip zijn.

In dit artikel zullen we vijf van deze alternatieve kerstbomen bespreken en tips geven voor de perfecte decoratie van deze bomen.

De houten kerstboom

Houten kerstbomen zijn dit jaar een grote hit. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en zien er geweldig uit in zowel moderne als rustieke interieurs. Je kunt zelfs een houten kerstboom versieren met LED-verlichting en kerstboomversiering voor een warme en gezellige sfeer.

De muur kerstboom

Als je beperkte ruimte hebt of gewoon iets anders wilt proberen, overweeg dan een muurkerstboom. Deze creatieve optie bespaart veel ruimte en biedt talloze mogelijkheden voor het ophangen van je favoriete kerstboomversiering. Je kunt een muurkerstboom maken met behulp van houten planken, lichten en kerstversiering.

De Cactuskus

Voor een unieke draai aan de traditionele kerstboom, waarom probeer je dit jaar geen cactuskus? Deze speelse en eigenzinnige alternatieve kerstboom voegt een vleugje zuidwestelijke stijl toe aan je kerstdecoratie. Versier het met felle kleuren en je hebt een kerstboom die zeker de aandacht zal trekken.

De boekenkast kerstboom

Boekenliefhebbers zullen dol zijn op de boekenkast kerstboom. In plaats van een echte boom, stapel je gewoon een stapel boeken op in de vorm van een kerstboom en voeg je versieringen toe tussen de boeken. Het is een slimme en literaire manier om in de kerstsfeer te komen.

De succulenten kerstboom

Succulenten zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen ook worden getransformeerd in een prachtige alternatieve kerstboom. Plaats eenvoudig je favoriete succulenten in de vorm van een kerstboom en voeg kerstboomversiering toe in de vorm van kleine kerstballen of zelfgemaakte ornamenten.

Bij het versieren van de kerstbomen zijn er een aantal dingen om in gedachte te houden, zoals de kleurcoördinatie. Kies een kleurenschema voor je kerstboomversiering dat past bij de algemene inrichting van je huis. Dit zal ervoor zorgen dat de kerstboom naadloos in de ruimte past.

Lagen en textuur zijn ook belangrijk; voeg diepte toe aan je boom door verschillende soorten kerstboomversiering te gebruiken, zoals glanzende ballen, mooie slingers en glinsterende lichten. Met een eigen persoonlijke touch maak je jouw boom uniek. Doe dit door bijvoorbeeld zelfgemaakte ornamenten toe te voegen. Dit kunnen handgemaakte ambachten zijn of gepersonaliseerde ornamenten met de namen van je gezinsleden.

Met deze tips en trendy alternatieve kerstboomideeën ben je helemaal klaar om dit jaar een kerstboom te hebben die iedereen zal bewonderen. Dus laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak van je kerstboom een echt pronkstuk met de perfecte kerstboomversiering.

Uit eten met kerst? Dat doe je hier in Amsterdam!