Als je dit doet, snurk je niet meer

Niet alleen mannen liggen ’s nachts te snurken, er zijn ook vrouwen die er keihard wat van kunnen. Snorren, ronken… het is gewoon irritant. Ten eerste omdat je niet wilt dat je je date wakker houdt en je wilt al he-le-maal niet dat je je vriend nachtenlang uit zijn slaap houdt.

Dus zijn onderzoekers al jaren aan het zoeken naar oplossingen en nu is er blijkbaar een gevonden: de didgeridoo spelen! Jawel. Dit blaasinstrument, vooral bekend uit Australië waar de Aboriginals het bespeelden, wordt door artsen gebruikt om patiënten op deze manier van hun snurken af te helpen. Snurken wordt namelijk veroorzaakt door een verslapte huig- of tongspier en deze bedekt het keelgat tijdens de nachtrust. Hoe ouder je wordt, hoe slapper deze spieren worden maar ook overgewicht kan een trigger zijn en de druk op de spieren verhogen. Om een lang verhaal kort te maken: je moet je huig- en tongspieren trainen en dat kan met de didgeridoo!

Het resultaat telt
Het is nog niet wetenschappelijk bewezen maar dat zijn heel veel alternatieve wijze niet. Wat belangrijk is, is dat het werkt en er zijn veel patiënten die er baat bij hebben. Baat het niet dan schaadt het niet, maar wij zeggen: doen dat didgeridoolesje!