De Aloë Vera plant mag niet ontbreken in je interieur

De Aloë Vera plant, ook wel bekend als de dinosaurus onder de woonplanten, kennen we allemaal wel. De plant staat niet alleen leuk in je huis, maar er zijn genoeg redenen waarom we allemaal een Aloë Vera plant in huis zouden moeten hebben. 

  1. Iedereen kan ‘m levend houden. De Aloë Vera is heel makkelijk te verzorgen: eens in de twee weken heeft-ie een slok water nodig. Een keer vergeten water te geven? Hij geneest zichzelf.
  2. Daarnaast is-ie de ideale slaapkamerplant (oké, op de ananasplant na dan). De plant geeft ’s nachts zuurstof en zuivert de lucht.
  3. De gel – die uit de bladeren komt – heeft door de anti-oxidanten en mineralen een helende werking. Aloë Vera werkt dan ook verkoelend en helend als je te lang in de zon hebt gezeten.
  4. De gel werkt hydraterend voor je huid, heeft een ontstekingsremmende werking en
    door de rijkheid aan vitamine E en C werkt de gel tegen rimpels.
  5. Daarnaast kan je Aloë Vera ook drinken. De drank zit bomvol vitamines, mineralen en de suikers zorgen voor meer energie en bevorderen sportprestaties. Let op: je kunt niet elke plant gebruiken voor consumptie. Vraag hiernaar bij het verkooppunt. En om jezelf nou tijd te besparen, kun je zo’n drankje net zo goed scoren bij de winkel.

De meest bekende plant is de Aloë Barbadensis, in de volksmond Aloë Vera (de echte aloë) genoemd. Maar er zijn maar liefst honderden verschillende. Genoeg keuze dus om je huis een tropical vibe te geven.