9 psychologische trucs die iedereen moet kennen

Er staat een hoop onzin op het internet. Tips en trucs waardoor je – zogenaamd – meer succes zou hebben. Zowel in de werksfeer als privé. Toch bestaan er trucs die daadwerkelijk een gunstige uitwerking voor jezelf hebben. Waarheden die je waarschijnlijk allang kent maar waar je nooit over nadenkt. Ze zorgen voor meer zelfvertrouwen in verschillende situaties. Deze psychologische trucs vertrouwen wij in ieder geval wel, want, ze klinken ons best logisch in de oren.

10 herkenbare situaties wanneer je een oude ziel hebt.

1. Voetentaal
Natuurlijk praten voeten niet, maar ze zeggen wel veel over wat mensen denken. Let maar eens op! Twee mensen staan te praten en jij wilt tussenbeide komen. Ze draaien zich wel met het bovenlichaam naar je toe, maar de voeten blijven stug staan. Dit wil zeggen: ze hebben geen behoefte aan gezelschap, dus loop maar snel verder. Hetzelfde geldt als jij met iemand staat te praten en zijn of haar voeten wijzen van jou af, deze persoon probeert te ontsnappen!

2. Wat heb jij een mooie ogen
Observeer tijdens een ontmoeting de kleur van iemands ogen. Niet dat je hier veel aan hebt, maar het zorgt ervoor dat je intens oogcontact maakt. Hierdoor kom je vriendelijk en zelfverzekerder over.

3. De stilte spreekt
Er zijn talloze boeken, filosofen en therapeuten die ons overtuigen over de kracht van stilte. Niet voor niets! Als iemand jouw vraag bijvoorbeeld niet voldoende beantwoordt, blijf dan stil en maak oogcontact, hierdoor voelt de persoon in kwestie vaak dat hij of zij zich nader moet verklaren.

4. Verzoekjes
Vraag mensen om een kleine gunst en ze vinden je automatisch aardig, althans dat denken ze want door jou voelen ze zich belangrijk.

5. Onthoud elke belangrijke naam
Het is niet alleen gênant als je namen vergeet, het is ook nog eens enorm gunstig als je ze wél weet. Zodra jij in een gesprek de naam van de ander regelmatig laat vallen, zullen ze verschrikkelijk gecharmeerd van je zijn.

Deze 15 kwaliteiten moet je bezitten tegen je 30ste

6. Lichaamstaal
Het spiegelen van lichaamstaal schept vertrouwen. Take it easy en ga de ander niet ongegeneerd na-apen.

7. Opzij, opzij, opzij
Je herkent het wel, drukke gelegenheden waar je je soms door de menigte moet manoeuvreren. Staren helpt, kijk mensen niet in de ogen maar vestig je blik op de ruimte achter de mensen. Hierdoor gaan ze eerder opzij.

8. Warme handen
Een warme handdruk laat een warme indruk achter, een koude handdruk? Veel minder! Zorg ervoor dat je handen warm blijven en trek deze winter handschoenen aan!

9. Vleien
Iedereen heeft een ideaal zelfbeeld. Maak hier gebruik van! Zorg ervoor dat jij weet hoe iemand zichzelf graag ziet en dik dit flink aan. Is iemand graag het zorgzame type? “Goh, wat heb jij toch goed voor ons gezorgd afgelopen jaar!” is dan iets wat hij of zij heel graag hoort. Daar kun je je voordeel mee doen.