8 tekenen dat jij steeds spiritueler wordt

Iedereen komt in een fase waarin je merkt dat je spiritueler wordt, al wil je dit zelf niet zo noemen. Het klinkt voor jou als een moeilijk, zweverig ding. Wat nou spiritueel ontwaken? Je bent je gewoon steeds bewuster van jezelf en daar wil je niet de stempel: ‘geestelijk wakker worden’ op drukken.

Spiritueler worden heeft voor jou niks te maken met het chanten van liederen, iedere dag mediteren en jezelf ontdoen van alle luxe. Je bent geen supermens en dat realiseer jij je heus wel. Al merk je de laatste tijd dat je jezelf beter voelt. Spiritueler worden is niet meer of minder dan het vertrouwen en omarmen van jezelf. Het is aanwezig zijn in elk moment en alles accepteren, zelfs de dingen die je niet kunt accepteren. Pijnlijke zaken zoals het verliezen van een dierbare of jouw eeuwige onzekerheid. Spiritueler worden wil zeggen dat je weet dat je nooit iemand hebt en ook nooit alleen bent. Dat je altijd opnieuw kunt beginnen en nooit iets zult bezitten.

1. Er komt steeds minder ruimte voor vooroordelen
Je bekijkt alles met een open blik en dit zorg automatisch voor minder vooroordelen. Opeens denk je niet meer in hokjes.

2. Je praat vaker tegen jezelf
Je voelt steeds vaker de behoefte om gedachten en gevoelens te uiten tegen jezelf of tegen iets ontastbaarders. Daar is niet mis mee. Hardop praten zorgt ervoor dat jouw gedachten in het universum terecht komen en wie weet hoe wishful thinking jou ooit weer tegenmoet komt.

3. Je voelt je meer dan ooit verbonden met de natuur
Vond je het vroeger belangrijk om in de zomer naar het park te gaan? Tegenwoordig heb je iedere dag behoefte aan een beetje buiten. Boswandelingen maken je intens gelukkig.

4. Steeds vaker ervaar je synchroniciteit
We schreven pas al een stuk over synchroniciteit . Dit wil zeggen het meemaken gebeurtenissen die niet toevallig lijken te zijn. Toeval bestaat niet en alle ervaringen vallen als puzzelstukjes op z’n plek.

5. Het emphatisch vermogen groeit
Je voelt een steeds dieper wordende verbinding met je medemens. Opeens ben je veel beter in staat om te voelen wat anderen voelen. Positieve of negatieve energieën pik jij feilloos uit de lucht en er zijn steeds minder woorden nodig om iemand anders écht te begrijpen.

6. Je lichaam is je tempel
Niet omdat het een trend is, maar omdat je je opeens bewuster wordt van je eigen lichaam wil je hier goed mee omgaan. Roken, drinken en ongezond snacken worden ingeruild voor gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Je hoeft niet per se vegan te worden maar je denk wel beter na over de keuzes die je maakt.

7. Je stopt met vergelijken
Je bent uniek je leeft authentiek. Vroeger vergeleek je jezelf altijd met een ander maar tegenwoordig kijk je alleen naar jezelf, waar je nu staat en wat dat je geeft.

8. Emoties worden heviger
Iedereen ervaart emoties op een andere manier, maar jij hebt steeds meer tijd nodig om emoties te verwerken. Logisch. Emoties komen ook stukken intenser binnen.