6 x onze favoriete borrelplekken in Amsterdam

Wij houden van borrelen en doet dat het allerliefste op een plek waar je fijn zit, goede wijn én lekkere borrelhappen hebt. Nou zit ons kantoor gelukkig hartje Amsterdam en vanuit daar kunnen we alle kanten op. Heb jij inspiratie nodig voor de vrijmibo? Dit zijn de toppers waar het volgens ons goed toeven is.

Vondelpark/3
Eerder schreef ik al een artikel over deze hotspot midden in het Vondelpark. Toch wil ik ‘m nog een keer noemen want och, man: ze zitten lekker centraal, hebben een opperbeste borrelkaart, het is er sfeervol en ze hebben ongelofelijk aardig personeel. Need to say more? Ja… het is namelijk in de zomer én in de winter een perfecte borrelplek. Omdat het terras bizar groot is, vind je bijna altijd een plekje en in de winter zit je binnen te genieten van een knap interieur en een garnalenkroket.
vondelpark3.nl
Schermafbeelding 2016-09-16 om 10.53.22

Lees ook: Vondelpark/3 in Amsterdam.

Bar Bukowski
Toen ik hier voor het eerst binnenliep wist ik niet dat dit mijn ‘stamkroeg’ ging worden. Ik woonde destijds in Oost en Bar Bukowski was om de hoek, tegenover het Oosterpark. Inmiddels woon ik niet meer om de hoek maar ik fiets gerust een rondje om, als ik maar bij Bar Bukowski kan zitten! De plek waar ik voor het eerst flammkuchen heb gegeten – thank god for that – en waar je in de zomer pal in de zon zit. Het is een van mijn favoriete hotspots in Amsterdam.
barbukowski.nl

Café Finch
Een heerlijk plekje aan de Noordermarkt! Het terras zit in de zomer bijna altijd vol en dat snappen wij. Dit is dé plek voor een gezellige vrijmibo met lekkere snacks. Op de kaart staan weer die goddelijke flammkuchen waar we fan van zijn en garnalenkroketten.

Morgan & Mees
Hier borrel je in stijl… het knappe interieur is een lust voor het oog en op de kaart staat ook van alles waar je (eet)lust van krijgt. Oesters bijvoorbeeld.
morganandmees.com

Pulitzer’s Bar
Wat een fijne plek is dit! Je waant je in een andere wereld en zit toch aan de Amsterdamse grachten. De sfeer is donker, sjiek, intiem met knappe zitjes en je drinkt lekkere cocktails. De (kreeften) bitterballen zijn – het mag gezegd – de beste die je in Amsterdam kunt krijgen.
pulitzersbar.nl
pulitzer
The Lobby Nesplein
Nog zo’n favoriete stek hartje Amsterdam: The Lobby Nesplein. Deze parel is een tweede thuis en je kunt er prima ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. In de zomer is er op het terras bijna altijd een plek vrij en je zit in de schaduw wat soms ook wel lekker is! Eigenlijk eet ik ’s ochtends altijd de eggs royale met gerookte zalm en hollandaise sauce en bij de borrel standaard een flammkuchen. Love it!
thelobbynesplein.nl