3 x een romantisch huwelijksaanzoek zoals het heurt

Voor een romantisch huwelijksaanzoek moet je een beetje je best doen. Van het aanschaffen van de ring, of je nu kiest voor een vintage of diamanten verlovingsring, tot het bedenken van een speciale plek. Er zijn verschillende manieren om de – misschien wel belangrijkste vraag in je leven – te stellen. Het mooie van een huwelijksaanzoek is dat dit moment echt voor jullie samen is. Als ervaringsdeskundigen zeggen wij: pak dit moment! Geef liever iets meer uit aan het aanzoek dan aan het hele huwelijk want het is zo, zó, zoo bijzonder! 

Een aanzoek is en blijft een spannend moment en een volgende stap in jullie relatie. Vaak kun je wel aanvoelen of iemand volmondig ‘ja’ zal zeggen en weet jij ook waarom jij zo graag met hem of haar wil trouwen. Benoem dit ook! Omschrijf in woorden hoe jij je voelt en wat je voelt. Dit maakt elk huwelijksaanzoek stukken persoonlijker. Spreek vanuit je hart en probeer het zonder spiekbriefjes te doen. Als je jouw hart laat spreken is ieder aanzoek speciaal.

Het intieme huwelijksaanzoek

Ga je voor een aanzoek en plein public of kies je voor een intieme setting? Jij weet waarschijnlijk heel goed wat jouw liefje het meeste kan waarderen. En soms is het intieme huwelijksaanzoek het beste wat hem of haar kan overkomen! Lekker met z’n tweeën, thuis of op een voor jullie bijzondere plek. Ook al wil je het klein houden, het is toch leuk om er een speciaal moment van te maken. Tref daarom de nodige voorbereidingen en houd het vooral niet bij een opmerking bij de koffie als ‘Zeg schat, wil je met me trouwen?’. Thuis, in het bos of in een park zijn er een paar dingen die altijd onmisbaar zijn. 1. Kaarsen, 2. bloemen en 3. muziek. Dit zijn drie ingrediënten die in mum van tijd een romantische sfeer creëren zonder veel moeite. Ook leuk: een ontbijt op bed met de ring verstopt in een taartje, een fotoboek met mooie foto’s van jullie samen en op de laatste pagina een foto met dé grote vraag of beeld de boodschap uit met rozenblaadjes.

waldorf astoria

Het decadente huwelijksaanzoek

Wil je goed uitpakken? Dan zijn er tal van mogelijkheden om jouw liefje een onvergetelijk huwelijksaanzoek te doen maar het neusje van de zalm is toch wel een Fairy Tale Proposal bij Waldorf Astoria in Amsterdam. Het unieke, elegante en klassieke vijfsterrenhotel in Amsterdam beschikt over alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijk aanzoek. Of je nu kiest voor het Waldorf Dreamy Proposal, het Waldorf Intimate Proposal, het Waldorf Luxury Proposol of het Waldorf Grand Proposal, alles wordt tot in detail verzorgd. Uiteraard word er gezorgd voor bloemen, kaarsen en een fles exclusieve Hentriot Brut champagne. Indien gewenst kan er livemuziek geregeld worden, geniet je van een afternoon tea of zelfs van een boottrip over de grachten. All you need is… en natuurlijk budget. De prijzen voor een Fairy Tale Proposal beginnen vanaf €750.  

Waldorf astoria

Het originele huwelijksaanzoek

Wil je flink uitpakken en je liefde op een originele manier vragen? Dan zijn er natuurlijk super veel verschillende opties te bedenken. Het is maar net wat bij jullie past. Houden jullie van de natuur? Ga dan wandelen en verras je geliefde in the middle of nowhere met een picknick of zelfs een prachtig gedekte tafel (hier heb je een beetje hulp bij nodig!). Overwegen jullie een huisdier? Hoe zoet is het als de puppy een ring om z’n nek heeft. Of vraag je liefde ten huwelijk tijdens een citytrip op de meest romantische locatie ever. Misschien nog wel leuker: vraag je liefje onderweg naar een romantische bestemming en dan wel in de Belmond Orient Express. Een legendarische treinreis door Europa waarbij je je in de jaren ’20 waant, zeer luxe dineert aan boord en slaapt in een beeldschone wagon. Als wij mochten kiezen dan wisten we het wel: liever een minder dure ring maar wel een ritje in deze trein!

belmond