6 dingen die je moet weten over The Law of Attraction

De meeste mensen hebben geen idee hoeveel invloed ze eigenlijk hebben op hun eigen leven. Ze hebben er geen weet van dat je het leven zelf kunt creëren en klampen zich vast aan patronen. Lekker veilig. Maar ook gevaarlijk, want wat je krijgt is een cirkel van negativiteit die constant door het brein spookt, gedachtes die ons wijs maken dat de wereld ons overkomt, eerder dan dat we een wereld creëren waar alles vóór ons gebeurt.

There are only two kinds of people. Those who believe that they are a victim of the world and those who understand that they are the world.” – Alan Watts

Want dat is met The Law of Attraction het geval, het idee is namelijk dat alles wat jij voelt of denkt wordt opgepikt door het Universum en weer wordt teruggekaatst. Alles wat terug komt pik je weer op. We zijn dus eigenlijk altijd deelnemers en co-creators van ons leven. Als we maar manifesteren, onze gedachten vasthouden en visualiseren.

Het is bewezen!
Neurowetenschapper Richard Davidson heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zijn onderzoek wees uit dat onze gedachten direct in verbinding staan met het dagelijks leven. Dit werd kenbaar nadat hij in samenwerking met de Dalai Lama het brein van acht monniken had gemonitord. Tijdens dit onderzoek moesten de monniken aan fijne – gelukzalige – dingen denken. Via EEG en MRI scans kon Davidson gamma golven meten die zo krachtig waren dat de onderzoekers ervan schrokken. De monniken zijn in staat om zich – meer dan een ander – te concentreren en om te mediteren. Dat doen ze al veertig jaar! Hierdoor kunnen ze zich vele malen beter focussen, ook op mooie dingen.

Gebrek aan concentratie
De gemiddelde mens heeft vaak meer moeite met focussen, en we verliezen al snel onze concentratie. Maar hoe minder je in staat bent om je te focussen op jouw gedachten en om je te concentreren, hoe minder goed je bent in manifesteren. Dus als je wilt dat The Law of Attraction werkt, zul je vooral moeten begrijpen hoe jouw gedachten werken.

1. Positief denken
Het allerbelangrijkste voor manifesteren is zelfacceptatie. Leer om jezelf lief te hebben en begin hiermee voordat je ’s morgens uit bed stapt. Denk aan alle mooie momenten en dingen die jij hebt, en aan de nieuwe kansen die jij iedere dag weer krijgt.

2. Mediteer
Zorg ervoor dat jouw lichaam en geest in balans komen. Maak iedere dag je hoofd leeg, zodat er ruimte komt voor nieuwe gedachten. Ruim negatieve gedachten op. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van meditatie. Begin de dag met 15 minuten voor jezelf, zonder jezelf af en keer naar binnen. Lijkt lastig, maar het is simpel.  Zoek de stilte op en focus je op je ademhaling, hierdoor zul je minder snel aan andere dingen te denken. Doe je dat toch? Dan is dat zo, gedachten komen en gaan.

Lees ook: mediteren, hoe wat en waar precies?

3. Tijd speelt geen rol
Het maakt niet uit hoe en wanneer jouw dromen uitkomen, als ze maar uitkomen. Geduld is een schone zaak en in het geval van manifesteren erg belangrijk. Je moet bepaalde zaken aan het universum overlaten en op een gegeven moment komen dingen op jouw pad. Wanneer deze dingen op jouw pad komen moet je er open voor staan.

4. Maak nieuwe connecties
Ons brein maakt nieuwe verbindingen aan zodra we nieuwe kennis vergaren. Steeds als we iets nieuws leren, creëren we een neurologische connectie. De herinnering houdt de verbinding in stand en door gedachtes te herhalen onthoud je deze voor altijd. Hetzelfde geld voor The Law Of Attraction. Zodra jij je iedere dag focust op een fijne gedachte, bijvoorbeeld dat je super zelfverzekerd bent, dan blijft deze gedachte in jouw herinnering.

5. Fake it till you make it
Dit kán een effectieve manier zijn om jouw doelen te bereiken, maar het is ook tricky. ‘Doen alsof’ kan alleen wanneer je met beide benen op de grond staat. Je kunt bijvoorbeeld niet eindeloos shoppen en doen alsof je rijk bent terwijl er geen cent in jouw portemonnee zit. Maar als jij single bent en een relatie wilt, kun jij je alvast inbeelden dat je op korte termijn een date hebt en hiervoor alvast een piekfijne outfit klaarleggen. Bovendien kun jij met mode en cosmetica opperbest ‘doen alsof’.

Dit is waarom jij iemand aantrekkelijk vindt en de ander niet.

6. Het werkt niet altijd
Tot slot: wij zijn de laatste die beweren dat er wereldvrede komt als iedereen maar hard genoeg aan vrede denkt. Het leven overkomt je hoe dan ook. Ziekte, verlies of andere dingen zijn helaas onvermijdelijk en ‘niet weg te denken’.