14 dingen die alle chaotische vrouwen herkennen

Er zijn drie soorten vrouwen: georganiseerde vrouwen, chaotische vrouwen en georganiseerde vrouwen die chaotisch zijn. Dit laatste komt best vaak voor, ik ben bijvoorbeeld ook zo’n type. Ik heb twee agenda’s, regel mijn eigen bruiloft en stippel de beste reizen uit maar ik heb wel lijstjes nodig die ik vervolgens kwijtraak. Net als sleutels, oordopjes en mijn rode lippenstift die ik op dat moment nodig heb.

Ik raak altijd in paniek als ik iets niet kan vinden terwijl mijn vriend rustig blijft en zegt: ‘dit kan niet kwijt zijn. Denk nou eens na, waar heb je het voor het laatste gebruikt.’ Zelfs dat kan ik me op zo’n moment niet herinneren. De chaoot is los en voor je het weet gaat alles die dag mis.

1. Je komt regelmatig te laat
Als dingen niet gaan zoals ze horen te gaan ben je helemaal van je à propos en dan schiet je in de stress modus. Uiteindelijk red je alles op het nippertje maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

2. Potdomme! Waar zijn je sleutels?
Hoe bestaat het dat je ze áltijd kwijt bent.

3. En je pinpas?
Aaargg je hebt net een kar vol boodschappen uitgeladen op de lopende band.

4. Gelukkig vind je op het nippertje je pinpas…
Maar kom je erachter dat je het enige wat écht belangrijk was, bent vergeten mee te nemen.

5. Je hebt nu geen zin om terug te gaan
Oh… en tegen de avond heb je al helemaal geen zin meer. Dan zet je maar iets simpels op tafel.

6. Eigenlijk tover jij iedere avond iets simpels op tafel
Je hebt namelijk géén idee hoe vrouwen dat doen. Boodschappen, koken en dan nog uitgebreid ook? Jij weet echt niet waar je moet beginnen en komt altijd tijd tekort als je het toch probeert.

7. Het is maar goed dat je nooit in de horeca bent beland
Want daar zou je gigantisch falen terwijl je met de dienbladen loopt. Het lukt je al bijna niet om twee kopjes koffie tegelijk te halen en daarom vraag je nooit aan collega’s of ze ook wat te drinken lusten. Heus het is geen onwil…

8. Je zit nooit ergens écht rustig
Omdat je altijd het gevoel hebt dat je iets vergeten bent. Omdat er een wesp rondvliegt en jij daar gek van wordt en omdat daardoor de inhoud van jouw tas per ongeluk over straat rolt.

9. Temperaturen inschatten is niet jouw sterkste kant
Daarom heb je het óf te koud óf je zweet je kapot. Als het regent vergeet jij je paraplu en op een droge dag loop je de hele dag voor niks met dat onding rond te zeulen. Zo gaat het trouwens ook met zonnebrillen… als je hem écht nodig hebt, ligt ‘ie thuis.

10. Je doet veel dingen op het laatste moment
Als een collega jou iets vraagt, antwoordt je vaak met ‘Ja, ja, ja, ja!’ Ojaaa KAK! Dat zou je ook nog doen. Belastingaangifte… waar zijn die verrekte bonnen? Verjaardag? Last minute raas jij als een wervelwind door de stad maar uiteindelijk komt altijd alles goed. Alles komt goed. Rustig nou… mompel jij tegen jezelf.

12. Je financiën hou je nooit echt bij
Je geeft gewoon geld uit en als er een eentonige piep uit het pinapparaat komt, weet je hoe laat het is.

13. Je praat vaak tegen jezelf
Als een soort houvast. ‘Even kijken, nu eerst even de yoghurt, dan een banaan. Zo, nu even wat noten. Shit… Noten. Waar zijn de noten? Oh nee hè, zie je, dat was ik vergeten te halen! Godsamme, de koffiemachine staat niet op automatisch stoppen! Een doekje, waar is een doekje?!’ Dat dus.

14. Je antwoordt vaak met ‘Ja, ja, ja, ja!’
Omdat mensen zeggen: ‘Goh, ben je nou alweer…?’. Een logisch antwoord, maar tegelijkertijd kun je jezelf wel slaan.

Foto via