Zwellen je lippen regelmatig op na lip fillers met hyaluronzuur?

Even een prik voor een dikkere lip: het komt steeds vaker voor. Kort geleden stond er een artikel in Linda Meiden waarin meiden loslippig hun verhaal delen. Ik ben van mening dat iedereen zelf kiest wat hij of zij met het lichaam doet. Er zijn veel vooroordelen over lip fillers en fillers in het algemeen maar laten we eerlijk wezen: we leven in een tijd waarin het de normaalste zaak van de wereld is. Daar mag je van vinden wat je wilt, ik vind het mooi!

Daarom ben ik wat dieper in het onderwerp gedoken en ik kwam erachter dat lippen met fillers op sommige momenten voller zijn dan anders. Vooral ’s ochtends of na een paar glazen alcohol lijkt de mond voller dan normaal. Ik vroeg een plastisch chirurg om een verklaring en deze blijkt heel logisch te zijn.

Hyaluronzuur
Lippen worden opgevuld met hyaluronzuur, een lichaamseigen suiker dat vocht vasthoudt en belangrijk is voor het behoud van elasticiteit. Wanneer je kiest voor lip fillers is de kans groot dat deze worden ingespoten met bijvoorbeeld Restylane of Juvéderm, beide een tijdelijke filler op basis van hyluronzuur. Wanneer hyluronzuur wordt ingespoten vormt de gel kleine kussentjes waardoor het volume toeneemt. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuw collageen.

Zwelling door lip fillers?
Meteen na de behandeling is de kans op zwelling en bloeduitstortingen logisch. Je hebt net een prik in je lip gehad en daar kan het lichaam op reageren. Toch kan het met een filler van hyaluronzuur voorkomen dat je daags na de behandeling nog steeds regelmatig dikkere lippen ervaart. Zoals we al zeiden: de vloeistof wordt onder de huid gespoten en trekt daar niet alleen vocht aan, het houdt ook vocht vast. Vaak houd je in de ochtend meer vocht vast: denk aan opgezwollen ogen. Wanneer je lipfillers hebt, kan het voorkomen dat je ook hier extra vocht vasthoudt. Dit is een normaal bijverschijnsel en niks om je zorgen over te maken. Mocht je toch twijfelen, ga dan altijd terug naar je behandelend arts om te checken of het geen ontsteking of allergische reactie is.

Lees ook: dikke lippen zonder fillers