Zou jij het doen: een tweedehands bruidsjurk kopen

Als er één moment in je leven is waarop je schaamteloos een dure jurk mag aanschaffen, dan is het voor je bruiloft. Heus. Je superspecialejurk voor DE dag moet ongelofelijk mooi zijn. Zo mooi dat je ogen er pijn van doen en je gek wordt van de complimenten.

Wat is er dan mis met een mooi tweedehands exemplaar? Als ik vertel dat ik eigenlijk het liefste een tweedehands bruidsjurk wil roepen sommige vrienden meteen: “ben jij gek”! Goed gek denk ik dan bij mezelf… het scheelt in ieder geval bakken met geld. Toch begon ik te twijfelen toen iemand op de proppen kwam met het verhaal dat tweedehands trouwringen ongeluk brengen. Zou dat ook voor DE jurk gelden? Ik heb grondig onderzoek gedaan en daar kwam het volgende uit: je bruidsjurk mag geen satijn of fluweel bevatten daar wordt je ongelukkig en ook nog eens armoedig van. Verder is het niet de bedoeling dat jij jouw hele outfit al een keer draag voor de bruiloft of jezelf hierin ziet. Dit snap ik niet helemaal, je moet toch weten of je schoenen bij de jurk staan? Afijn, als je per se het complete plaatje in de spiegel wilt zien brengt dat dus ongeluk. Nog een punt voor creatieve bruidjes: je mag je jurk no-way zelf maken. Na de bruiloft mag je jouw superspecialejurk NOOIT meer aan.

Dat was het wel zo’n beetje… en ik lees nergens dat iemand anders die superspeciale jurk niet nog een keer mag dragen. Komt dat even goed uit! Een tweedehands bruidsjurk brengt géén ongeluk maar komt niet zomaar aanwaaien. De zoektocht naar een perfecte tweedehands bruidsjurk kost moeite en je moet er gevoel voor hebben. Verder moet je weten dat iedere jurk vermaakt kan worden en niet snel opgeven. Wie zoekt zal vinden… en dan heb je ook écht wat. Een superspecialeTWEEDEHANDSjurk waar al heel veel liefde aan kleeft. Als je ‘m na de bruiloft toch niet zelf mag dragen kun je hem maar beter doorverkopen… share the love, verspil geen geld en geef oude spullen een tweede kans.

Lees ook: 16 redenen waarom je Grand Hotel op Netflix moet zien.