Zo voel jij je als indigokind op de werkvloer

Indigokinderen worden ook wel nieuwetijdskinderen genoemd en beschikken over een grote innerlijke wijsheid. Indigokinderen – inmiddels ook volwassenen – zijn hoogsensitief en emphatisch. De term indigo werd ooit geïntroduceerd door helderziende Nancy Ann Tappe die kleuren om mensen heen zag. Vaak sprong er bij mensen één kleur uit. Eind jaren zestig zag ze met name bij baby’s de kleur indigo opvallend vaak. Dit bleken hoogsensitieve, intelligente en empathische kinderen te zijn. Volgens Nancy waren deze kinderen op aarde gekomen om te zorgen voor meer eenheid op de wereld.

Indigokinderen beschikken over bepaalde eigenschappen en persoonskenmerken. Ze hebben een duidelijke taak in het leven en dus ook op de werkvloer. Door hun inlevingsvermogen en intelligentie doorzien ze oude systemen en structuren die niet meer werken. Ze zorgen voor verandering en creëren zo een nieuwe tijd.

Kenmerken indigokind op de werkvloer

Een indigokind op de werkvloer heeft veel positieve invloed maar het kunnen ook valkuilen worden.

 1. Indigokinderen zijn vroeg volwassen en doen wijze uitspraken.
 2. Ze hebben een enorm sterk verantwoordelijkheidsgevoel en voelen precies aan wat er nodig is. Indigo’s zijn zorgzaam en willen graag problemen oplossen. Dit is niet altijd mogelijk en dat kan teleurstellend zijn. Besef je dat je niet alle lasten van de wereld op jouw schouders kunt dragen.
 3. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en streven dit doel na om positieve resultaten te behalen.
 4. Nieuwetijdskinderen zien snel logische verbanden en zijn je daarom regelmatig te snel af.
 5. Ook zijn ze erg visueel ingesteld en denken ze in beelden.
 6. Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en kunnen absoluut niet tegen onrecht. Wanneer iemand een belofte op de werkvloer niet nakomt, voelen ze zich belazerd.
 7. Hiërarchie op de werkvloer vinden ze belachelijk en ze hebben moeite met autoriteit, dit leidt weleens tot conflicten.
 8. Indigo’s zijn spiritueel en leven vanuit het hart en niet vanuit het verstand. Hierdoor maken ze soms onverstandige keuzes die soms goed maar ook weleens slecht uitpakken.
 9. Intuïtie en gevoel zijn leidend.
 10. Nieuwetijdskinderen zijn super creatief en komen met te gekke, vernieuwende ideeën.
 11. Ze hebben snel door wat de intenties van een ander zijn en voelen precies aan hoe iemand zich voelt.