Zo vind je de juiste stijl bij jouw figuurtype en vergroot je jouw aantrekkingskracht

Schoonheid is jezelf zijn, lekker in je vel zitten. De perfecte garderobe helpt daarbij en is alleen mogelijk als je kleding vindt die goed bij je figuurtype past. Kleding is een uniek communicatiemiddel en dus een tool die je bewust kunt inzetten om jouw aantrekkingskracht te vergroten. Als je weet wat voor een lichaamstype je hebt, kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren.

De kracht van kleding wordt vaak onderschat! Kleding is taal (non-verbale communicatie) en het beïnvloedt de manier waarop anderen jou zien. Zeker in bepaalde functies kan kleding je verder helpen.Toch kleden de meeste vrouwen zich ’s ochtends niet heel bewust aan. Eerlijk is eerlijk: je pakt gewoon wat bovenop de stoel ligt. Terwijl je wéét dat je lekkerder in je vel zit met de juiste outfit (als je bijvoorbeeld naar een feestje gaat) aan. Je hebt alleen geen idee hoe je dit in je dagelijkse routine toepast.

Om te beginnen is het belangrijk dat je weet wat je uit wil stralen, wat wil je vertellen met kleding? Hoe zie jij jouw persoonlijke stijl het liefst? Deze stijl kun je ontfutselen door een paar kernwoorden op papier te zetten. Zo ben ik creatief, vrouwelijk, netjes, uitdagend en benaderbaar. Overigens speel ik regelmatig met mijn stijl omdat ik me de ene dag anders voel dan de andere dag.

Waneer ik me sexy voel, draag ik kortere rokjes dan op momenten waarop ik netjes voor de dag wil komen. Zit ik in de sportieve modus? Dan trek ik een joggingbroek met een hakje aan. Je stijl kan van dag tot dag verschillen en dat is niet erg, als je maar werkt vanuit een bepaalde basis: je garderobe.

Zo vind je jouw stijl
1. Neem een moment voor je zelf en ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt.
2. Herhaal voorjezelf een aantal keer; “mijn stijl is…’
3. Schrijf de woorden die je te binnen schieten meteen op. Dit kunnen karaktereigenschappen zijn maar ook kleuren, verhoudingen, lengtes of kledingstukken. Laat je gedachten de vrije loop en laat je niet tegenhouden door leeftijd, je functie of je figuur.
4. Analyseer alle woorden die je hebt opgeschreven, pik de belangrijkste woorden eruit.
5. Ga met deze woorden aan de slag en minimaliseer ze tot drie zinnen waarin je jouw stijl beschrijft.

Nu heb je je stijl gevonden! Althans… je hebt een uitgangspunt. Om jouw wensen visueel te maken, ga je aan de slag met een moodboard of pak je kledingstukken uit je kast erbij.

Hoe vind je nou de juiste stijl bij jouw figuurtype?
Naast je persoonlijke stijl is het belangrijk om kleding te kiezen die bij je figuur past. Dan zit je letterlijk lekkerder in je vel. Passende kleding is soms helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er steeds meer onlineshops die kleding in alle maten aanbieden. Zo kun je er ongeacht de maat van jouw kleding, er hip bij lopen.

luipaardrok
Leopard rok, €39,99 Ulla Popken

Een zandloper
Heeft een slanke taille en vaak een volle buste en flinke bilpartij. Deze vrouwelijke rondingen mag je accentueren! De smalle taille mag gezien worden. Draag daarom strakke tops en jurken die hier de nadruk op leggen. Ook getailleerde jasjes zijn mooi bij een zandloperfiguur. Een overload aan sieraden is not done, daarmee leid je de aandacht af.

Appelfiguur
Vrouwen met een appelfiguur hebben een rondere buik. De taille is hierdoor niet of in minder goed zichtbaar. Daarnaast kenmerkt het appelfiguur zich door smalle heupen, volle borsten en platte billen. De benen van vrouwen met een appelfiguur zijn in verhouding vaak slank. Veel vrouwen met een appelfiguur zijn onzeker over hun buik. Mocht dit het geval zijn, verplaats het accent dan naar andere lichaamsdelen zoals de borsten, schouders of benen. Dit doe je met tops of jurken met een A-lijn. Ook de benen mogen gezien worden, kies dus voor strakke broekspijpen of rokjes.

Peerfiguur
Het peerfiguur kenmerkt zich door een breder onderlichaam en een smaller bovenlichaam. De heupen, dijen en bovenbenen zijn in vergelijking met de schouders aan de brede kant. De bovenkleding is belangrijk voor dames met een peerfiguur, hier kunnen ze los mee gaan! Tops, blazers en truien mogen strakker zitten en het bovenlichaam accentueren. Niks is te gek! Kies bijvoorbeeld een voor een gekke print. De onderkleding kun je het beste sober houden als je het onderlichaam niet wil accentueren. Pantalons zonder zakken en eenvoudige A-lijn rokken zijn bijvoorbeeld fijne keuzes.

Omgekeerde driehoek
De vrouw met dit lichaam heeft brede schouders, een smalle taille en smalle heupen. Meestal wil je de brede schouders niet extra accentueren en daarom is het de onderkleding die de aandacht krijgt. Kies voor A-lijn rokken, plooirokken, rushes, wijdere broeken en opvallende prints. Ga vooral niet voor schoudervullingen, daarmee accentueer je de schouders alleen nog maar meer.

De plank
Vrouwen met een plankfiguur hebben weinig tot geen rondingen. De schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed. Je kunt het bovenlichaam extra vorm geven door bloezende bloesjes of schoudervullingen te dragen. Een pofmouw doet ook wonderen! Verder zijn wijde broeken en rokken een prima optie! Ook het broekpak staat vaak mooi bij de plank.

tuniek volant
Tuniek met ruche, €49,99 Ulla Popken