Zo verander jij je interieur in een rap tempo

Doe eens iets anders met het interieur, gooi de boel eens om, verplaats eens een paar meubels en hang nieuwe kunst aan de muur. Veranderingen hoeven niet drastisch te zijn om grootste resultaten te boeken. Sfeer creëer je in een handomdraai.

1. Neem alles kritisch in je op
Als je veranderingen in je interieur aan wil brengen, raden wij aan om eerst te kijken naar de aanwezige spullen. Wat komt goed tot z’n recht en wat is overbodig? Opruimen creëert ruimte en dan pas kun je nieuwe elementen toevoegen. Veel mensen houden van een ‘strakke’ inrichting maar voor de meeste mensen betekent dit hetzelfde als een opgeruimd interieur. Zorg dat het not too much wordt.

2. Verander de opstelling van je meubels
Schuiven met je huidige meubels zorgt voor grote veranderingen! Staat die bank echt goed tegen de muur? Of komt ‘ie beter tot z’n recht in de ruimte. Stoelen zijn makkelijk te verplaatsen dus probeer het eens! En soms mist er nog een meubel, zoals een bijzettafel of sidetable. There’s only one way to find out!

3. Wissel kunst
Kunst hoeft niet duurt te zijn, zelf vind ik het fijn om af en toe tegen iets anders aan te kijken. Het is júíst fijn om te wisselen… ik ben fan van OODE Amsterdam waar weeskunst staat te wachten op een nieuwe eigenaar en laatst heb ik ViSSEVASSE ontdekt, een webshop met allemaal mooie posters die je ingelijst of niet thuis kunt laten bezorgen. Er is voor iedereen wel een mooi werk voor aan de muur: origineel en betaalbaar.

Vissevasse
Poster ‘Palm House’ via ViSSEVASSE
vissevasse
Poster ‘Sun salutation’ via ViSSEVASSE

4. Groepeer accessoires
Als je overal van alles neerzet oogt een ruimte al snel vol… je hebt niks aan alle prullaria en kleine accessoires kun je beter groeperen. Zet kaarsen bij elkaar en groepeer vazen. Dat ziet er opeens stukken netter uit, believe us!

5. Houd planten in de gaten
Je hoeft niet de hele dag naar je planten te gluren maar als ze meer dood dan levend zijn, dan kun je ze beter weggooien! Wees streng!