Zo richt je als koppel je huis is als de meningen nogal verschillen

Jij bent klassiek, je man modern. Hij houdt van rood jij van neutraal. Het is een veel voorkomende struggle van samenwonen met de liefde van je leven: de inrichting. Ondanks meningsverschillen moeten jullie er toch samen uitkomen want hè, het is JULLIE huis, niet dat van jou.

En als jullie relatie goed zit, komen jullie daar echt wel uit. Smaken verschillen maar je kunt ze wel mixen. De eerste stap om tot een mooi compromis te komen is: Pinterest. Jij pint wat jij mooi vindt en hij doet hetzelfde. Uiteindelijk heb je twee sferen waaruit jullie een mooi compromis moeten sluiten.

Vergelijk en kies
Nu jullie allebei een duidelijk beeld hebben, is het zaak om smaken te bespreken. Wat vind je prima en wat kan écht niet. Elimineer de dingen waar de ander zich echt aan stoort en ga aan de slag met items die jullie beide oké vinden. Stel hij houdt van rood en geel, en jij vindt kleur verschrikkelijk, kies dan één kleur en houd de rest neutraal. Creëer een richtlijn waar jullie allebei mee aan de slag kunnen.

Ga niet over de top
Ook al ben ik nog zo dol op panterprintjes, als hij het niet mooi vindt, moet ik me daar deels bij neerleggen. Sluit een compromis en behang alleen de wc met een panterprintje. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook belangrijk: als hij alle meubels al heeft gekozen, is het mijn goed recht om de lampen en kunst te kiezen. Overigens is het voor de meubels fijn als je niet over de top gaat… basisitems moeten goed zijn en met de aankleding kun je los! Op deze manier heb je over een paar jaar nog steeds een goed gevoel bij vaak duur aangeschafte items.

De juiste mix
Een perfect interieur hoeft niet uit een stijl te bestaan. Het is vaak een mix van meerdere stijlen, die wel bij elkaar passen. Sfeer is belangrijk in huis en je moet je er allebei thuis voelen. Scheep de ander dus niet op met een oerlelijk item dat als een doorn in het oog midden in de woonkamer pronkt. Kraak ook niet alle met liefde uitgezochte decoratie af… soms moet je iets eerst zien.

Creëer een beeld
In ons nieuwe huis wordt de benedenverdieping vrij neutraal. Mooi wel. Maar ik mocht niet all the way met prints en frutsels. De slaapkamer is een ander ding… daar mag ik los. Alleen wil mijn man wel weten wat hem te wachten staat. Als ik hem vertel dat ik werk met panterkrukjes, panterkussens, schilderijen en een blauwe muur of wild behang dan schrikt hij zich een ongeluk. Terwijl, als ik laat zien wat ik bedoel doormiddel van een digitale illustratie (Photoshop), vind hij het eigenlijk best mooi. Er zijn meerdere digitale programma’s om jouw huis virtueel in te richten en geloof mij: doe dit. Dan pas krijg je een beeld van wat de ander bedoelt.