Zo maak je je minder zorgen om dingen


Maak jij jezelf soms druk over dingen die nog helemaal niet zijn gebeurt? Dingen die misschien ook helemaal niet gaan gebeuren? Overheerst dat onrustige gevoel je zo erg dat je hierdoor hartstikke gestresst wordt? Lees dan snel verder want met deze simpele tips kun je ervoor zorgen om dat gevoel los te laten.

De drang om alles onder controle te hebben kan ervoor zorgen dat je je nogal druk maakt. Je wil grip hebben op alle situaties die zich voort kunnen doen, maar je moet accepteren dat er zich altijd situaties kunnen voortdoen waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Het helpt om op bepaalde momenten even afstand te nemen van de situatie en het met rust te laten. Sowieso is het goed om momenten voor jezelf te nemen. Even echt helemaal tot rust komen en alles op een rijtje te zetten in je hoofd. Op deze manier leer je sneller accepteren dat niet alles loopt zoals je in je hoofd hebt zitten. Het is oké als soms iets een andere wending neemt. Door dat te accepteren, krijg je meer vertrouwen in jezelf. En maak je jezelf ook een stuk minder gek en ervaar je zo minder stress.

Denk in doelen
Soms is het goed om je gedachten te richten op wat je wil bereiken in plaats van wat er allemaal mis gaat of kan gaan. Voor iedereen die een hond heeft, kun je het daar een beetje mee vergelijken. Ongewenst gedrag kun je alleen afleren door de hond zo te trainen hoe je het wel wilt hebben. Je denkt dus in wat je wil bereiken met je hond en niet op wat hij allemaal fout doet.

Je doelen bereiken gaat makkelijker als je stresshormonen laag zijn en je ontspannen bent. Dus first things first voel jij je gespannen? 1. Neem een momentje voor jezelf. 2. Zet alles op een rijtje. 3. En denk in oplossing en doelen. En last but not least probeer alles zo positief mogelijk te benaderen. Dat werkt niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.