Zo dek je je tafel perfect volgens Lynn van der Vorst

Vanuit Jotex werden wij uitgenodigd om deel te nemen aan een unieke masterclass ‘dinging table setting; door Lynn van der Vorst. Lynn maakt de lekkerste recepten, die ze ook nog eens heeft gebundeld in een kookboek én ze weet als geen ander hoe je de perfecte tafelsetting kunt creëren. Want wat is een diner zonder mooi gedekte tafel? Niets! Wij delen waardevolle tips voor de perfecte tafelsetting.

De perfecte tafelsetting heeft alles te maken met smaak en stijl. Daarnaast zijn er een paar basis regels die immer gelden voor een fijne sfeer. Laten we daar mee beginnen!

Bloemen

Bloemen mogen niet ontbreken aan een mooi gedekt eettafel. Houd het een beetje subtiel want bloemen worden al gauw een ‘sta in de weg’. Zet alsjeblieft geen grote bossen in het midden van de tafel zodat je elkaar niet meer ziet. Strooi in plaats daarvan eens met wat gedroogde bloemen, maak gebruik van kleine, lage vaasjes of leg een takje eucalyptus op het servet. Let op dat de bloemen niet te sterk ruiken, dit leidt af van de heerlijkheden die je je gasten serveert!

Muziek

Muziek is een belangrijke sfeermaker. Maak een playlist die past bij jouw thema en de zintuigen worden op meerdere manieren geprikkeld.

Kaarsen

Knusser wordt het niet. Kaarsen zijn een must aan een mooi gedekte tafel. Ook hier geldt: zorg dat ze het zicht niet ontnemen en ga vooral niet voor geurkaarsen. De aroma’s van het eten zijn belangrijker dan een sterke vanillelucht.

Driehoek

Wat decoratie betreft: een oneven aantal doet het altijd goed. Plaats elementen in een driehoek, dus een kaars, een bloem en dan een schaaltje met olijven bijvoorbeeld.

Servies

Last but not least: servies! Een hele belangrijke sfeermaker voor jouw etentje is de keuze die je maakt voor het series. Kies je voor een Aziatisch tintje met zwarte borden en kommen of dek te tafel romantisch met lichtroze.

Japandi

japandi

Nordic Fresh Air

nordic fresh air

Pale Pink

pink

Tafellinnen

Naast servies is tafellinnen een andere belangrijke sfeermaker. Een tafelkleed, servetten… het maakt of breekt jouw tafelsetting. Liever geen tafelkleed en hou je van een natuurlijk gedekte tafel? Dan kun je voor een rotan onderetter of houtschijf kiezen als placemat waardoor de tafel toch mooi aangekleed oogt.

Kort wat informatie over Jotex: Jotex is dé Scandinavische e-commerce marktleider in hoogwaardig, modern interieurdesign en daarmee absolute hit. Eerder dit jaar heeft Jotex zich ook eindelijk uitgebreid naar Nederland. Jotex is de perfecte online bestemming voor iedere interieurliefhebber die houdt van kwalitatieve en unieke design-achtige meubels en accessoires. Wil jij ook een mooie tafel deze winter? Kijk dan snel op de website van Jotex naar het ruime assortiment met beeldig serviesgoed!