Zo creëer je een sfeervolle keuken met keukeneiland

Een keukeneiland was voor ons een droom! We hadden al een mooi exemplaar in ons oude huis waar we veel zaten en in ons nieuwe huis was er dan ook geen twijfel over mogelijk: een keukeneiland moest en zou er komen. Soms kan een keukeneiland rommelig ogen maar voor ons is het vooral een plek waar we eten, kletsen, werken of borrelen. Super multifunctioneel!

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet minimaal een meter bewegingsruimte rondom het keukeneiland overhouden. Hoe wil je de vorm hebben? Wil je koken of spoelen op het eiland? Als het een kookeiland met fornuis wordt, moet je ook aan een afzuiginstallatie denken.

Voordelen van een keukeneiland
-Je hebt veel ruimte om te koken en je kunt met meerdere mensen in de keuken aan de slag.
-Het creëert extra opbergruimte.
-Het is de kern van je huis.
-Een keukenkeiland is een fijne ontmoetingsplek.
-Het bepaald de sfeer in huis.
-Als je met z’n tweeën bent is het gezellig om naast elkaar te eten.

Zo creëer je een mooi keukeneiland
-Maak een moodboard en bepaal je stijl: landelijk, klassiek, modern of industrieel?
-Bepaal de kleuren, materialen en maten.
-Wil je iets extra’s toevoegen? Een open haar is erg sfeervol!
-Bedenk door wie je de keuken wilt laten maken.
-Om de keuken netjes te houden moet je meteen aan details denken. Een quooker maakt een waterkoker overbodig. En zo zijn er nog meer trucjes om zoveel mogelijk ruimte over te houden.

Koop je accessoires en servies pas als alles af is!
Als je een mooie nieuwe keuken hebt, wil je dat alles bij elkaar past. Net zo belangrijk als de grote details zijn de kleinere details. In mijn geval was mijn oude servies best wel oud en versleten, daarom mocht ik een hele nieuwe set aanschaffen. Het leukste wat er is! Want servies is erg belangrijk, je haalt het dagelijks uit de kast en het is een onderdeel van je keuken. Pas als de keuken helemaal af is, weet je welk servies mooi bij jouw interieur past. Zo hebben wij een marmer keukenblad en daar past een wat zwaarder stenen servies uit Portugal perfect bij! Op Made.com vond ik een een spiegelend, wit geglazuurd servies waardoor de illusie ontstaat van twee kleuren. Marmer heeft ook meerdere kleuren. Boven onze eettafel hangt een gouden lamp te schitteren. Niets mooier dan een gouden bestek om de sfeer compleet te maken! Om de boel af te stylen hebben wij schelpen en een schildpadden schild gebruikt. Ik weet zeker dat wij de keuken nu netjes houden!

made servies

Servies en bestek van Made.com