Zo creëer je een capsule wardrobe voor grote maten

Een kerncollectie met onmisbare kledingstukken vormt de basis van elke capsule wardrobe voor grote maten. Een capsule wardrobe is een garderobe die bestaat uit slechts enkele tijdloze kledingstukken. Investment pieces die je meerdere seizoenen draagt. Deze basisstukken zijn van hoogwaardige kwaliteit, gaan lang mee en zijn waar mogelijk duurzaam geproduceerd. Al is de meest duurzame manier om met mode om te gaan: minder kopen. Dit laatste bereik je door middel van een zogenaamde capsule wardrobe. Nu wordt daar erg veel over geschreven maar niet voor vrouwen met een wat grotere maat. Ook dan is het heel goed mogelijk om met enkele key pieces stijlvol voor de dag te komen.

Uiteindelijk wil je met zo min mogelijk kledingstukken zo veel mogelijk combinaties maken waardoor je garderobe uitgebreider lijkt dan deze daadwerkelijk is. Om dit te bereiken moet je doelbewust en minder impulsief shoppen.

Zo cureer je je kledingkast tot een capsule wardrobe

  1. Er is geen regel voor het aantal kledingstukken maar je snapt dat het er in ieder geval nooit meer dan 40 zijn. En dat is veel. Probeer te streven naar een garderobe met minstens twintig en maximaal zevenendertig kledingstukken.
  2. Ruimen. Ruimen. Ruimen. Bijna elke vrouw heeft kledingstukken waarvan ze zich niet meer kan herinneren wanneer ze het item droeg. Weg ermee! Je kledingkast uitmesten is het begin van een duurzamere en overzichtelijke garderobe.
  3. Gun jezelf 1 of 2 trendy items per seizoen. Deze items kun je gerust tweedehands kopen, mode keert immers altijd terug. In tweedehands winkels struinen is leuk en je vindt er parels voor een prikkie.
  4. Denk drie keer na voordat je een kledingstuk aanschaft. Slaap er een nachtje over! Op deze manier weet je of je het item écht koestert en gaat dragen. Hoe terughoudender je bent in je aankopen, hoe minder miskopen er in de kast belanden. Bovendien is de kans groot dat je deze items echt lang draagt.

 

Bepaalde basisstukken zijn onmisbaar in een capsule warderobe. Denk aan een witte blouse, een mooie blazer, een klassieke jas, een mooie pantalon en een veelzijdige jurk. We verzamelen voor jou verschillende basics die de investering waard zijn en waarmee je oneindig kunt combineren.

Zwarte blazer

blazer

Een blazer draag je niet alleen naar kantoor, het is een echt alledaags item. Je combineert een blazer bijna met alles! Een jeans, een rok of over een jurk. Onmisbaar in de kast! Deze blazer van The Make is wat ons betreft een plaatje.

Witte blouse

Witte blouse

Je zag hem al aankomen: de witte blouse. Een onmiskenbaar key piece omdat de witte blouse zoveel mogelijkheden kent. Ook deze blouse is van het Nederlandse merk The Make. 

Klassieke jas

max mara

Voor een klassieke jas mag je best even sparen, het is namelijk altijd de investering waard. Of je nu kiest voor een trenchcoat of een mantel, een jas gaat nog jaren mee. De Icon coat van Max Mara is wat ons betreft een echte investering.

Mooie pantalon 

zwarte pantalon

Het is erg belangrijk dat kleding comfortabel zit. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren veel pantalons ontworpen die je als gegoten zitten én waarmee je een classy look creëert. Plus size kleding zoals deze heeft wat vaker een elastische taille en daar zouden we meer items van kunnen gebruiken! Deze broeken zitten zalig voor elk figuur!

Veelzijdige jurk 

missguided plus

De jurk is een van de meest veelzijdige kledingstukken waarmee je in een mum van tijd een totaal andere look creëert. Kies je voor casual? Draag hem dan met een witte sneaker. Op chic? Dan pak je je hakken uit de kast. Zo simpel kan het zijn! Deze jurk van Missguided Plus draag je zo in de zomer of in de winter met een trui! Wil je!