Zo creëer je het hotelbedden gevoel in huis

Wij zijn van die mensen die een hotel kiezen vanwege het hotel. Als het even kan. We jagen niet op de koopjes (jammer genoeg) en kijken ook niet per se naar de locatie. Het hotel. Dat telt. Is dat gek? Vinden wij niet! We willen op vakantie geïnspireerd worden en bijkomen. Een knap en fijn hotel draagt daar een steentje aan bij en dat is het geld driedubbel en dwars waard. En als we dan op een droomplek logeren is het bijna onmogelijk om thuis niet hetzelfde te willen creëren. Dat doen we dan ook. Copy paste heel die luxe sfeer maar in ons huis. Hoe? Om te beginnen met luxe beddengoed van Hästens.

Dat is zo gekomen omdat wij een nachtje mochten vertoeven in het Central Park hotel in Voorburg. Fijn hotel met nóg fijnere bedden. Ultieme luxe… nooit meer naar huis… dat gevoel. I know, we moeten terug maar toch, als je zo lekker geslapen hebt dat je bed heaven is, dan moet je daar iets mee. Nu was het niet moeilijk om uit te vogelen dat de bedden van Hästens vandaan komen, dat zie je zo. Alleen hebben wij nét een nieuw bed aangeschaft. Beetje zonde om dit exemplaar gelijk te vervangen voor een gloednieuw bed.

Maar op ’s werelds beste handgemaakte bed ligt ook beddengoed en hé, dat is eens stuk toegankelijker. Mooi satijnen bedlinnen heb je altijd nodig en na wat onderzoek kwam ik terecht bij de exclusieve collectie bedlinnen Satin Pure. Naast bedden is Hästens koning in het maken van beddengoed met de fijnste natuurlijke materialen van 100% gekamd katoensatijn. Dit maakt ze hofleverancier en wij worden steeds gretiger. De Satin Pure lijn heeft namelijk verschillende kleuren waaronder light pink: perfect voor in onze slaapkamer. Kortgeleden hebben wij majestueuze fluwelen gordijnen aangeschaft met hier een daar een vleugje roze dus er is een match! Trendwatcher en ontwerpster Cay Bond weet welke kleuren het goed doen in de slaapkamer want kiezen is complicated. Pink beige, Dusty Mauve… beeldig allemaal.

hastens
Beddengoed via Hästens

Nog belangrijker dan de kleur vind ik het feit dat het satijnen bedlinnen vervaardigd wordt uit de fijnste natuurlijke materialen. Dit is bijna altijd het geval bij een beetje een luxe hotel. Het geweven katoen met extra lange vezels voelt gewichtsloos en zacht aan tegen de huid. Ideaal aangezien je een flink deel van je leven onder de lakens doorbrengt en de zomers in Nederland steeds heter worden. Ik zeg: investeer in je slaapkamer, daar knap je zelf van op!