Zo clear je je huis

De laatste jaren heb ik flink wat huizen (en kamers) van binnen gezien. Vooral omdat ik de afgelopen jaren tijdens mijn studententijd in verschillende huizen heb gewoond en daarna bij mijn lover ben ingetrokken. Niet ieder huis is hetzelfde, overal ervaar je andere energie. Klinkt vaag maar je voelt het.

Met een clearing van je huis heb ik het dan ook niet over opruimen, het gaat over een energetische clearing van je huis. Het kan namelijk zijn dat je huis met negatieve energie beladen is en dat je daar last van hebt. In dit geval kun je opruimen tot je er bij neer valt, het helpt niet. Om ieder mens hangt een bepaalde energie, soms wordt deze energie verstoord of hoopt deze zich op. In een huis werkt dit precies hetzelfde. Negatieve energie door stress, spanning of heftige gebeurtenissen kan blijven hangen. Dit kan nog van de vorige bewoners zijn maar ook van jezelf of van iemand die even komt aanwaaien. Heftige gebeurtenissen hebben van de meeste impact, denk aan het overleden van iemand of geweld. Maar ook opgekropte woede, onderlinge discussies, mensen met een psychische problemen of stress veroorzaken een beladen sfeer in huis. Energie die blijft hangen en die, als je daar gevoelig voor bent, een grote impact heeft op je welzijn.

Het ligt niet altijd aan jezelf
Niet alle negatieve energie wordt veroorzaakt door mensen. Wie weet is jouw huis wel gebouwd op een verkeerde plek, zijn er veel aardstralen, was er vroeger een begraafplaats of wordt de energie verstoord door elektromagnetische straling uit de omgeving. Hoe dan ook: negatieve energie kun je niet gebruiken en het is dan ook belangrijk om je huis asap op te schonen. In sommige gevallen is dit een eenvoudige klus die je zelf kunt klaren.

Reinigen van je huis
Het reinigen van je huis kun je doen door de negativiteit weg te visualiseren. Dit kan doormiddel van een denkbeeldig koord in het midden van de ruimte. Onder dit denkbeeldige koord bevindt zich een afvoerputje. Op deze plek zet je een bakje zout neer, zout reinigt en neutraliseert. Als je deze stappen hebt genomen, ga je een zon boven je huis visualiseren. Beeld je in dat alle negatieve energie door de stralen van de zon in het afvoerputje verdwijnen. Vervolgens visualiseer je schoon water via het aardekoor de kamer in. Deze stroom van water spoelt alle negatieve energie weg. Je eigen mantra helpt je ook om jouw huis te reinigen, murmel bijvoorbeeld hardop de zin: ik houd van mijn huis! Als je hier klaar mee bent, zet je de ramen open en reinig je je huis door wittel salie of sandelhout te branden.